Corona nieuws

Er kan weer binnen gesport worden!

 

Vanaf dinsdag 25 mei zullen de lessen dan ook weer normaal volgens rooster binnen gaan plaatsvinden. 

Even kwijt hoe het rooster er ook alweer uit zag? Klik dan onder de kop ‘Lesrooster’ het lesrooster voor jouw discipline aan. 

Voor het binnen sporten geldt het volgende protocolGelieve deze goed door te lezen. Het belangrijkste in deze is:
– Kleedkamers zijn gesloten.
– Ouders mogen niet kijken en gelieve ook de zaal / het gebouw niet betreden. 
– Dit geldt ook bij het volgen van een proefles. Een proefles dient van tevoren aangevraagd te worden via de website onder ‘Inschrijven’.

VITA 2000 Baarn wil jullie vragen je hier zo goed als mogelijk aan te houden. Ook zij ziet dit liever anders. Daarentegen is zij uiteraard wel ontzettend blij dat er, onder bepaalde omstandigheden, toch binnen gesport mag worden. 

Hopelijk tot snel! 

Ook tijdens het buiten sporten is het volgen van een proefles mogelijk! Kijk snel in onderstaande flyer, kies een les die bij jou past en kom langs.

Deze lessen worden aangeboden zolang het buitensporten van kracht is. 

Dagen waarop er geen trainingen zijn:
nijntje gym: maandag 3, dinsdag 4, maandag 10 en dinsdag 11 mei vanwege de meivakantie 
Meisjes turnen: woensdag 5 mei vanwege bevrijdingsdag 
Jongens turnen: zaterdag 1 en zaterdag 8 mei vanwege de meivakantie (zaterdag 15 mei wel!) 

Update COVID-19 april 2021

Zie hier het meest recente buitensportaanbod voor de komende periode tot en met dinsdag 20 april.

Selectie meisjes
Oefenen voor kleine demonstratie
Om weer een leuk doel te hebben om voor te trainen en de (wedstrijd)spanning weer een beetje terug te laten komen de komende periode zal er op vrijdag 9 april en 16 april geoefend worden voor een kleine demonstratie (trainingstijd van 16.00 – 18.00 uur op het veld van de Waldheim).

Hierbij is de insteek om de demonstratie (buiten) te laten zien aan bewoners van nog nader te bepalen verzorgingstehuis / -tehuizen in Baarn op (als het allemaal te regelen valt) zaterdagmiddag 17 april. Ons lijkt het super om met VITA 2000 ook op dit gebied de verbinding op te zoeken. Wij hopen dan ook dat de verzorgingstehuizen hier hetzelfde over denken. Definitieve informatie volgt uiteraard nog.

Wel dient er voor deze activiteit opgegeven te worden zodat er ook een passende demonstratie gemaakt kan worden.
Opgeven graag uiterlijk aankomende donderdag 1 april.

Vanwege het Paasweekend is er op vrijdag 2 april geen training.

Turntrainingen op het veld van de Waldheim
Daarnaast vinden ook de ‘gewone’ turntrainingen op het veld van de Waldheim de komende periode plaats. Zie hieronder de momenten.

Zaterdag 10 en 17 april van 10.00 – 11.00 uur turnsters geboren in 2014 t/m 2010 en van 11.00 – 12.00 uur turnsters geboren in 2009 en eerder.

Voor deze trainingen is opgave niet noodzakelijk. Gelieve wel goed te kijken wanneer jouw training plaatsvindt.

Vanwege het Paasweekend zijn er op zaterdag 3 april geen trainingen.

Recreatie meisjes
Kijk hier voor het buitensportaanbod voor de recreatie meisjes.

Jongens
Zaterdag 10 april van 10.00 – 11.00 uur op het pleintje bij gymzaal de Driesprong
Zaterdag 17 april van 10.00 – 11.00 uur op het pleintje bij gymzaal de Driesprong

Voor deze trainingen is opgave wenselijk. Dit kan uiterlijk donderdag 1 april door een mail te sturen naar jongensturnen@vita2000.nl waarbij duidelijk aangegeven wordt voor welke training(en).

Vanwege het Paasweekend is er op zaterdag 3 april geen training.

Peuters

Vanaf maandag 12 april vindt nijntje gym plaats in de speeltuin aan de Jan Steenlaan in Baarn. Dat is een geweldige locatie voor nijntje gym. Naast onderdelen die we op het veld gedaan hebben, kunnen we nu ook gebruik maken van de toestellen in de speeltuin zoals schommelen en glijden. Zo kan het beweegaanbod voor de peuters een stuk uitgebreid worden! 

Hieronder alle informatie op een rij:
Maandag 09.30 – 10.30 uur alle peuters van 2 t/m 4 jaar 
Dinsdag 09.30 – 10.30 uur alle peuters van 2 t/m 4 jaar 
Locatie Speeltuinvereniging Baarn, Jan Steenlaan 2 

Mocht je een dan niet kunnen ben je altijd welkom in de les op de andere dag. 

Update COVID-19 maart 2021

Helaas kunnen we nog steeds niet met elkaar de zaal in en genieten van een turnles met de echte turntoestellen. Dat neemt niet weg, nu het ook weer wat beter weer is, we dit niet op een andere manier met elkaar willen en kunnen realiseren. Al is het natuurlijk in een aangepaste vorm. 

Kijk hieronder gauw bij jouw groep voor het sportaanbod van de komende twee weken, waarin het turnen weer meer centraal gaat staan. 

Wij hebben er weer zin in! Komen jullie ook?!

Uitnodiging buitensportweken selectie meisjes
Uitnodiging buitensportweken recreatie meisjes 
Uitnodiging buitensportweken jongens 

Zie hier het meest recente buitensportaanbod voor de rest van de maand maart.

Selectie meisjes

  • Trainingen op rekstokkenveld Vrijdag 19 en 26 maart van 16.00 – 17.00 uur gehele selectie en 12+ recreatie op het pleintje aan de Lepelaarstraat in Baarn.
  • Turntrainingen op het veld van de Waldheim Zaterdag 20 en 27 maart van 10.00 – 11.00 uur turnsters geboren in 2014 t/m 2010 en van 11.00 – 12.00 uur turnsters geboren in 2009 en eerder.
  • Voor deze trainingen is opgave dus niet meer noodzakelijk. Gelieve wel goed te kijken wanneer jouw training plaatsvindt.

Recreatie meisjes

Kijk hier voor het buitensportaanbod voor de recreatie meisjes.

Jongens

Zaterdag 20 maart van 10.00 – 11.00 uur op het pleintje bij gymzaal de Driesprong
Zaterdag 27 maart van 10.00 – 11.00 uur op het pleintje bij gymzaal de Driesprong

Voor deze trainingen is opgave wenselijk. Dit kan uiterlijk donderdag 18 maart door een mail te sturen naar jongensturnen@vita2000.nl waarbij duidelijk aangegeven wordt voor welke training(en).

Update COVID-19 februari 2021

Helaas houdt de lockdown ook in de maand februari nog aan. Maar niet getreurd! Er staan weer te gekke activiteiten op de planning. Kijk snel bij jouw groep wat de mogelijkheden zijn.

Turnen jongens
De jongens gaan op zaterdag 13, 20 en 27 februari heerlijk buiten trainen op het pleintje naast gymzaal de Driesprong. Onder leiding van Naära Troost en Mica van der Wardt worden er wat materialen naar buiten gehaald waardoor het echt een turntraining zal zijn voor de jongens van VITA 2000 Baarn. De training is van 10.00 – 11.00 uur. Opgeven kan tot en met 11 februari. Klik hier voor alle informatie.

Turnen recreatie meisjes
Voor de recreatie meisjes is iets nieuws bedacht. Namelijk thuis trainen via YouTube. VITA 2000 Baarn heeft een YouTube kanaal waarop filmpjes geplaatst zullen worden tijdens de lockdown waarin stapsgewijs een turnonderdeel wordt aangeleerd. Deze zal iedere maandag online komen. Iedere woensdag zal er daarnaast een filmpje geplaatst worden waarin de leiding van VITA 2000 Baarn de turnsters uitdaagt! Wat die uitdagingen zijn blijft natuurlijk nog even een verrassing. Reageren onder de video met vragen of om aan te geven dat een turnonderdeel gelukt is mag zeker, zo kunnen we toch een beetje verbonden blijven met elkaar.

De recreatie meisjes kunnen ook weer buiten sporten! Dit keer gebeurt dat in samenwerking met Nationaal Bureau Sport Stimulering op woensdag 10, 17 en 24 februari. De meiden zullen zich in het Baarnse bos driekwartier uit kunnen leven met te gek sport- en spelaanbod. Opgeven hiervoor is niet nodig. Klik hier voor alle informatie.

Turnen selectie meisjes
Voor de komende weken staan er verschillende activiteiten op de planning voor de selectie meisjes. Het sportrooster tot nu toe ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 februari – Turnen / sneeuwpret
Het buitensporten begint op zaterdag 13 februari voor de selectie meisjes in het Baarnse bos. De meiden kunnen dan een uur lang sleeën en turnen in het bos. Mocht het koud genoeg zijn en het ijs is dik genoeg dan is het plan om te gaan schaatsen met elkaar! Opgeven hiervoor kan tot en met 11 februari.

Vrijdag 19 februari – Turnen
Op vrijdag 19 februari zijn de turnsters welkom op het sportveld van de Waldheim. Daar zal dan een turnles gegeven worden met (een deel van de) toestellen. Deze training duurt een uur (van 16.00 – 17.00 uur of van 17.00 – 18.00 uur) en zal verzorgd worden door de eigen trainers van VITA 2000 Baarn. Opgeven hiervoor kan tot en met 17 februari.

Zaterdag 20 februari – Hockey
De zaterdag daarna (20 februari) krijgen de meiden weer een gasttraining. De turnsters zijn ’s ochtends welkom bij de Baarnse Mixed Hockey Vereniging (BMHV) waar ze een uur lang training zullen krijgen van de hockeytrainers van de BMHV (van 10.00 – 11.00 uur of van 11.00 – 12.00 uur). Een training van een hele andere sport dus! Opgeven hiervoor kan tot en met 17 februari.

Dinsdag 23 februari – Yoga

Dinsdag 23 februari is er nog een gasttraining. Emma Vredeveld zal voor de meiden een online yogales geven. Dit zal driekwartier duren en kan dus vanuit huis gevolgd worden (16.00 – 16.45 uur of van 17.00 – 17.45 uur). Opgeven hiervoor kan tot en met 17 februari.

Vrijdag 26 februari

Op vrijdag 26 februari krijgen de selectie meisjes een gasttraining dansen. Dit zal plaatsvinden op het sportveld van de Waldheim. Deze training zal een uurtje duren (16.00 – 17.00 of 17.00 – 18.00). De training wordt verzorgd door dansschool M-beat.

Zaterdag 27 februari

De dag daarna (zaterdag 27 februari) mogen de turnsters een gasttraining van boksen volgen! Deze training zal gegeven worden door sportschool Budofit. De training duurt een uurtje in de ochtend (10.00 – 11.00 of 11.00 – 12.00). Ook deze training vindt plaats op het sportveld van de Waldheim.

Voor het thuis turnen is er een doelenblad gemaakt. De bedoeling hiervan is dat de turnsters zelf een turndoel kiezen dat ze graag willen behalen. Alle tussenstapjes om het doel te behalen kunnen op het doelenblad geschreven worden. Op het blad kan de turnster dan aangeven als een tussenstap of het hele doel behaald is door middel van een krul/sticker/vinkje etc.

De bingokaart van afgelopen periode is ook zeker nog te gebruiken! Alle oefeningen die daarop te vinden zijn, zijn erg goed om op niveau te blijven. Dus ga daar vooral ook mee verder zodat je een volle bingokaart kan inleveren!

Weten de selectie turnsters het kracht- en balletnummer nog dat vaak als warming-up gedaan wordt? Dat is ook zeker een goede oefening om thuis te doen! Dit kan de turnster zelf ook mooi doen voor ze aan de slag gaat met het doel op haar doelenblad of voor de trainingen als warming-up. Mocht de turnster nou een beetje vergeten zijn hoe dat ook al weer ging is dat ook geen probleem! Twee turnsters hebben namelijk een filmpje van het krachtnummer gemaakt en een turnster heeft een filmpje gemaakt van het balletnummer. Zo kan iedere turnster dit voor zichzelf oefenen. Wil je deze filmpjes graag ontvangen? Neem dan contact op met juf Mariëlle.

Update COVID-19 januari 2021

Helaas houdt de lockdown nog een tijdje aan. Ook het trainersteam van VITA 2000 Baarn was graag weer de zaal ingegaan om lekker met elkaar te kunnen trainen op de echte turntoestellen. Dat dit nu niet kan, betekent niet dat geen andere mogelijkheden zijn, want ook de komende weken worden er weer te gekke sportieve opdrachten en trainingsmogelijkheden aan jullie aangeboden.

Thuis turnen

Om thuis te kunnen blijven turnen worden de volgende mogelijkheden aangeboden:

Voor de turnsters van VITA 2000 Baarn

Alle meiden van VITA 2000 Baarn kunnen de komende drie weken aan de slag met een echt turn dobbel spel. Pak een dobbelsteen en voer de opdracht uit die bij het aantal gegooide ogen hoort. Elke week veranderen de opdrachten. De uitleg is elke zondag terug te vinden in de instructievideo’s op onze social media kanalen of hieronder op papier.

Turn dobbel spel opdrachten week 1
Turn dobbel spel opdrachten week 2
Turn dobbel spel opdrachten week 3

Stuur je leuk beeldmateriaal toe via de mail of WhatsApp? Even uitgedobbeld? Je kan altijd nog het TURN ABC (recreatie meisjes) of de Turnbingo (selectie meisjes) erbij pakken uit de COVID-19 update hieronder.

Voor de turners van VITA 2000 Baarn

Alle jongens van VITA 2000 Baarn kunnen elke dag een echt turnchallenge uitvoeren die een aantal punten waard is. Stuur daarvan jouw foto’s/filmpjes toe via de mail of WhatsApp en ontvang na de lockdown een mooi diploma met daarop het door jou behaalde aantal punten.

Buitensportweken

Naast dat je thuis lekker met turnen bezig kan blijven, gaat VITA 2000 Baarn de komende drie weken ook met alle turn(st)ers naar buiten. Weten welke trainingen op jou van toepassing zijn? Open dan de desbetreffende uitnodiging hieronder.

Uitnodiging buitensportweken selectie meisjes
Uitnodiging buitensportweken recreatie meisjes
Uitnodiging buitensportweken jongens
Extra trainingsmogelijkheid selectie meisjes

Meer informatie nodig of bij vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met onze hoofdtrainster Mariëlle van Maurik via marielle@vita2000.nl

Zowel het trainersteam als het bestuur van VITA 2000 Baarn wenst jullie allemaal veel plezier en succes bij het uitvoeren van de opdrachten en wenst jullie geweldige buitentrainingen toe. Tot snel!

Update COVID-19 januari 2021

Vanwege het coronavirus mogen er helaas tijdelijk geen turnlessen gegeven worden in de zaal. Het trainersteam van VITA 2000 Baarn wil toch graag de mogelijkheid bieden voor de leden om te blijven turnen en wil daarbij graag in contact blijven met de leden. Hiervoor zijn meerdere projecten van start gegaan.

Turnbingo

Voor de selectie meisjes is een turnbingo gemaakt. Iedere turnster van de selectie heeft een bingokaart met daarbij horende programma’s gekregen. Op de bingokaart staan zes rondjes met icoontjes erin. Ieder icoontje hoort bij een bepaald soort programma. De programma’s zijn verdeeld in zes categorieën: handstandvormen, lenigheid, sprongen & draaien, kracht, balans en brug. De bedoeling is dat de turnsters alle opdrachten van het programma bij een categorie doen. Als dit gedaan is mag op de bingokaart het desbetreffende icoontje afgevinkt worden. Als de turnster alle programma’s behorende bij de zes icoontjes heeft gedaan, en dus alle icoontjes heeft afgevinkt, heeft de turnster bingo gehaald. Deze opdrachten zien de trainers uiteraard graag terug, dus filmpjes van de opdrachten mogen zeker gestuurd worden!

Training in de Soesterduinen

Om elkaar toch te kunnen zien zijn er ook trainingen in de Soesterduinen voor de selectie meisjes gepland. De turnsters leggen dan, onder leiding van een aantal trainers, de trimbaan in de duinen af. Dit geschied op zaterdag 9 en 16 januari en gaat op opgave. Aan de hand van de aanmeldingen volgt een concrete tijdsindeling

TURN ABC

Voor de recreatie meisjes en de jongens afdeling binnen VITA 2000 Baarn is er het TURN ABC gemaakt. De turn(st)ers hebben het TURN ABC bestaande uit letters met bijbehorende opdrachten en een kalender met woorden ontvangen. Bij elke letter uit het alfabet is een turnopdracht bedacht. Bij de komende dagen hoort iedere dag een woord. De bedoeling is dat van het woord van de dag, iedere turnopdracht bij de bijhorende letters uitgevoerd wordt. Het woord wordt als het ware gespeld met turnopdrachten. Ook hiervan ontvangen de trainers graag filmpjes!

Meer informatie nodig of bij vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met onze hoofdtrainster Mariëlle van Maurik via marielle@vita2000.nl

Update COVID-19 december 2020

Maandag 14 december heef de regering de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen bekend gemaakt. Vanwege deze nieuwe maatregelen zal VITA 2000 Baarn helaas geen lessen geven tot 19 januari. Dit geldt voor zowel de turnlessen als de nijntje gymlessen. Niet alleen deze lessen gaan niet door maar ook het halen van het Beweegdiploma bij nijntje gym dat gepland stond op 15 december kan niet doorgaan en ook de geplande vakantietrainingen gaan niet door.

VITA zou VITA niet zijn als er niet gekeken is naar een manier om toch in contact te blijven met de leden. Check hiervoor jouw mailbox, bekijk onze social media kanalen en doe mee!

Facebook
Instagram