Turnen Meisjes

Sta jij thuis ook altijd op je kop? Is geen klimrek veilig voor jou of ben jij zo lenig als een slang? Hou je daarbij ook nog van gezelligheid waarbij niks moet, maar wel alles mogelijk is? Kom dan turnen bij VITA2000!

 

Turnen bij VITA2000

Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie en balans naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn ook van belang bij de motorische ontwikkeling van kinderen. Bij VITA2000 krijgen kinderen de kans om in de turnlessen op een speelse manier en in een gezellige sfeer hun motoriek goed te ontwikkelen.

Kinderen vanaf groep 1 van de basisschool kunnen al deelnemen aan een van onze turnlessen.

Ook voor de oudere turnliefhebbers in ons midden heeft VITA2000 een passend aanbod waarbij je zelf gaat ontdekken wat jouw lichaam allemaal kan. Hou jij ook zo van salto’s, te gekke sprongen op balk, draaien rondom het rek en op je handen staan op vloer? Kies dan een van de turnlessen die past bij jouw leeftijd!

Verleg je eigen grenzen binnen de gezellige sfeer die heerst bij turnvereniging VITA2000!

Kijk bij het lesrooster en zoek de les die bij jou past.

Indien je een leuke les gevonden hebt, ben je welkom om twee proeflessen te volgen wanneer die voor jou uitkomen. Aanmelden hiervoor is niet noodzakelijk. Mocht je het na die twee proeflessen zo leuk vinden dat je op turnen wilt blijven, dan kun je een inschrijfformulier meekrijgen van de leiding. Deze kun je die week daarop weer bij de leiding inleveren en dan staat niets jou meer in de weg om allerlei nieuwe dingen te leren en om misschien wel zo goed te worden als de zusjes Wevers (Sanne en Lieke).

 

Wedstrijden, activiteiten en selectie

VITA2000 biedt meer dan een uurtje turnen in de week. Zo biedt VITA2000 voor haar recreatiegroepen drie verschillende turnwedstrijden per jaar aan die speciaal georganiseerd worden voor jongens en meisjes die één uur in de week turnen. Uiteraard is deelname hieraan niet verplicht.

Naast wedstrijden worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo vindt er twee keer per jaar een vriendenweek plaats waarbij je een vriendje of vriendinnetje mee mag nemen zodat je kan laten zien hoe leuk jouw sport is! Daarbij worden er ook twee kijklessen georganiseerd in het jaar, want niets is leuker dan ook aan papa, mama, opa of oma te laten zien wat jij allemaal geleerd hebt op turnen.

Verder organiseert VITA2000 ook andere activiteiten als een vossenjacht, pietenmiddag, de 12+ activiteit en een kamp. Kortom VITA2000 is een levendige vereniging voor alle doelgroepen.

Ben jij een echt turntalent? Dan is het bij VITA2000 ook mogelijk om op selectieniveau te turnen. Hierbij turn je twee tot zes uur in de week, afhankelijk van je leeftijd en het niveau waarin je zal gaan turnen. VITA2000 organiseert elk jaar een talentendag waarbij wij jou de mogelijkheid geven om jouw turntalenten te laten zien en een plekje te veroveren binnen de selectie van VITA2000.

 Benieuwd naar het turnpakje van VITA2000? Klik dan hier !

Ik vindt turnen heel leuk. Ik heb nu geleerd om koprollen te maken op het rek, dat kon ik eerst niet. Ook is het leuk om met mijn vriendinnen samen te sporten.

Wendy (8 jaar)