Samenwerkingen

Samenwerking Gymnastiekvereniging VITA 2000 Baarn en FTB Sport Medisch Centrum in Baarn

VITA 2000 Baarn is een samenwerking aangegaan met FTB Sport Medisch Centrum. Alle informatie over het ontstaan van deze samenwerking, de gedachtegang daarachter en de inhoudelijke invulling is in het stuk hieronder te lezen. Hier lees je wat deze samenwerking voor jou als lid betekent.

Gratis inloopspreekuren

Onderdeel van deze samenwerking is dat FTB wekelijks, gratis inloopspreekuren zal verzorgen. De Fysiotherapeutische Sportspreekuren worden georganiseerd bij FTB op locatie en starten op maandag 8 maart. Heb jij of jouw kind een sportblessure of wil je graag informatie en advies dan ben je van harte welkom!

Wanneer?


Wat houdt het Fysiotherapeutisch Sportspreekuur in?

Tijdens het spreekuur is er ruimte voor het beoordelen van (acute) blessures en word je geadviseerd welke maatregelen genomen kunnen worden om zo snel en verantwoord mogelijk turnen en gymnastiek te kunnen hervatten. Daarnaast staat FTB natuurlijk klaar om vragen te beantwoorden omtrent lichamelijke problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat waarop een vrijblijvend advies volgt. Het spreekuur is vrij toegankelijk en kosteloos. Indien eventueel verder onderzoek of behandeling noodzakelijk wordt geacht, kunnen deze vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Kom gerust langs

Het spreekuur is gratis toegankelijk voor alle leden van VITA 2000 Baarn. Heb jij of jouw kind een blessure opgelopen? Een snelle beoordeling en advies en/of eventuele behandeling verkleint de kans op groter letsel. Veel blessures verminderen snel met het juiste advies maar kunnen langer duren indien de lichamelijke belasting te hoog blijft. Als de blessure na een week niet minder worden, dan is het verstandig om fysiotherapeutische vervolgbehandelingen in overweging te nemen. Kom dus gerust langs op het spreekuur. Het kan een lang hersteltraject helpen te voorkomen.

Afspraak maken

Voor het maken van afspraak voor het spreekuur, of voor vrijblijvend advies kun je contact met FTB opnemen via het WhatsApp nummer. Je kunt onderstaande code scannen om een WhatsApp-Chat te beginnen.

De sportmedische begeleiding voor VITA 2000 Baarn wordt vanuit FTB verzorgd door Michael van der Veer en Marcel Nowee.

VITA 2000 Baarn gaat samenwerken met FTB Sport Medisch Centrum

VITA 2000 Baarn is een groeiende gymnastiekvereniging in Baarn met diverse disciplines. Zo biedt zij peutergym aan en turnen voor meisjes en voor jongens, zowel op recreatief als op selectieniveau. Omdat VITA 2000 Baarn, zowel op het gebied van begeleiding tijdens een blessure als op het gebied van blessurepreventie, niet afdoende kennis in huis heeft, is zij de samenwerking met FTB Sport Medisch Centrum gaan opzoeken.

Het niveau van alle lessen bij VITA 2000 Baarn is de afgelopen jaren flink gegroeid, evenals het aantal (gediplomeerde) trainers. Er vindt daarnaast een aanzienlijke professionaliseringsslag op beleidsniveau plaats. VITA 2000 Baarn is een bekende vereniging geworden in Baarn en omstreken wat ervoor zorgt dat zij ook leden van buiten Baarn aantrekt. Bij VITA 2000 Baarn staat ontwikkeling van ieder kind op zijn/haar eigen niveau binnen een gezellige en fijne sfeer centraal. Niet alleen VITA 2000 Baarn heeft zich de afgelopen jaren flink doorontwikkeld op allerlei vlakken ook de gymsport an sich heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar voorheen het turnen een heel ander niveau betrof op heel ander soort toestellen, is turnen nu een sport waar je op jonge leeftijd al veel uren per week op echte turntoestellen doorbrengt. Ondanks dat ook de turntoestellen enorm verbeterd zijn in de loop der jaren blijft turnen een blessuregevoelige sport.

Ter preventie van blessures is het belangrijk (vooral voor kinderen) om zo veel mogelijk vaardigheden aan te leren. Normaal gesproken worden deze vaardigheden automatisch verworven tijdens spelen op straat of tijdens de gymnastieklessen op school. Helaas is, door het digitale tijdperk (waardoor kinderen steeds meer tijd achter de computer doorbrengen) en het niet inzetten van gymnastiekvakleerkrachten op basisscholen, dit niet meer vanzelfsprekend. Ook binnen het turnen is er vaak sprake van eenzijdigheid, ondanks dat veelal alle grond motorische basisvaardigheden in deze sport aan de orde komen. Daarom is het voor het trainersteam van VITA 2000 Baarn noodzaak om de trainingen goed op en af te bouwen en ook bij toestel specifieke trainingen voldoende variatie aan te blijven bieden.

FTB Sport Medisch Centrum is een multidisciplinair sport- en behandelcentrum dat zich ten doel heeft gesteld om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren in het optimaal behandelen en vooral het voorkomen van sportblessures. VITA 2000 Baarn en FTB Sport Medisch Centrum zullen gaan samenwerken op het gebied van begeleiding van sporters tijdens een blessure waarbij de sporters voor medisch advies terecht kunnen bij FTB Sport Medisch Centrum en VITA 2000 Baarn hen in de beoefening van de turnsport op een verantwoorde manier weer mee kan laten draaien. Ook zal FTB Sport Medisch Centrum het trainersteam van VITA 2000 Baarn voorzien van advies op het gebied van blessurepreventie en trainingsop- en afbouw.

VITA 2000 Baarn is trots op deze samenwerking en kijkt er naar uit om samen met FTB Sport Medisch Centrum hun missie om iedereen in beweging te krijgen (zowel letterlijk als figuurlijk) verder te realiseren.

Alle informatie over hoe deze samenwerking er concreet voor de leden van VITA 2000 Baarn uit gaat zien volgt zo spoedig mogelijk

VITA 2000 Baarn zoekt de samenwerking op met andere Baarnse verengingen, clubs en organisaties

VITA 2000 Baarn heeft tijdens de lockdown de handen ineen geslagen met andere Baarnse verenigingen, clubs en organisaties. De selectie turnsters van VITA 2000 Baarn hebben mogen genieten van diverse gasttrainingen die hieronder genoemd zijn.

Atletiek van de Baarnse Atletiek Vereniging (BAV)

Voetbal van voetbalvereniging S.V. Baarn

Hockey van de Baarnse Mixed Hockey Vereniging (BMHV)
Dansen van dansschool M-beat
Boksen van sportschool Budofit

Nationaal Bureau Sport Stimulering

 

De recreatie turnsters hebben een te gek sport- en spelaanbod aangereikt gekregen van Nationaal Bureau Sport Stimulering.

Via Nationaal Bureau Sport Stimulering is in Baarn het Jeugdhonk ontstaan: dé plek voor jou en je vrienden! Benieuwd? Lees hieronder wat het Jeugdhonk precies inhoudt.

Een eigen plek door en voor jou en je vrienden, waar jij mag meebeslissen wat er gedaan wordt. Hoe gaaf zou dat zijn?

Wist je dat dit al bestaat in Baarn? De naam van deze plek is het Jeugdhonk. Er is een fysieke plek voor het Jeugdhonk in de kantine van voetbalvereniging S.V. Baarn, maar er worden ook veel activiteiten ergens anders in Baarn georganiseerd.

Het Jeugdhonk bestaat sinds 2017. Op dinsdag en vrijdag worden door en voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar allerlei toffe activiteiten georganiseerd. Ook is er elke maand een speciale activiteit. De jongeren bepalen samen met de jongerenwerkers welke activiteit er gedaan wordt. Zo is er bijvoorbeeld al eens door 23 jongens en meiden gemountainbiked bij de Lage Vuursche. De activiteiten van het Jeugdhonk zijn altijd gratis.

Er zijn twee vaste jongerenwerkers bij het Jeugdhonk. Valentijn en Charro. Valentijn ken je misschien van de hierboven genoemde sportactiviteiten in het bos tijdens de lockdown en Charro is gymmeester op basisschool de Gaspard en de Montini.

Tot nu toe komen vooral jongens naar het Jeugdhonk. Daar willen de Valentijn en Charro graag verandering in brengen, omdat het Jeugdhonk ook voor meiden is! Daarom zijn zij opzoek naar meiden met leuke ideeën over activiteiten die we met elkaar of alleen met de meiden kunnen doen. Daarvoor kunnen ook nieuwe materialen aangeschaft worden. Geen idee is te gek!

Heb jij al zin om samen met je vrienden naar het Jeugdhonk te komen? Wees welkom op dinsdag en vrijdag van 15.00 – 18.00 uur bij S.V. Baarn (tijdens de geldende corona maatregelen is dit buiten op veld 2).

Ben je tussen de 10 en 17 jaar oud? Dan is het Jeugdhonk dé plek waar jij je ideeën kwijt kunt, nieuwe vriendschappen kan maken en de leukste activiteiten kunt beleven.

Heb je leuke ideeën voor het Jeugdhonk? Laat het dan weten via valentijn.donk@nbss.nl of Instagram #JeugdhonkBaarn en stuur een bericht.

Ook via YouTube kan je eens bekijken wat het Jeugdhonk nog meer doet.

Facebook
Instagram