Onze evenementen

VITA 2000 Baarn biedt meer aan dan alleen maar gym- en turnlessen. Gedurende het seizoen worden er allerlei verschillende activiteiten georganiseerd. Wil je weten welke? Klik dan hier voor onze evenementenkalender. Hieronder vindt je een terugblik van onze activiteiten.

Onderlinge Wedstrijd
Eind van elk seizoen (eind juni / begin juli) 

Aan het einde van elk seizoen (eind juni / begin juli) organiseert VITA 2000 Baarn haar eigen Onderlinge Wedstrijd. Dit is een wedstrijd voor
alle turnende kinderen binnen onze vereniging. Uiteraard is deelname hieraan niet verplicht, maar is dit wel een ontzettend gezellige verenigingsactiviteit en een mooie gelegenheid om eens te ervaren hoe het is om een wedstrijd te turnen.
Deze wedstrijd is alleen bedoeld voor leden van VITA 2000 Baarn. Er doen aan deze
wedstrijd dus geen andere verenigingen mee.

Het dragen van een turnpakje is op deze wedstrijd dan ook niet verplicht (in tegenstelling tot de andere wedstrijden waar VITA 2000 Baarn aan meedoet).

De kinderen laten een oefening zien op alle vier (meisjes) of alle zes (jongens) de toestellen. Dit is een oefening op eigen niveau. De kinderen krijgen hierbij ook vaak de keuze tussen verschillende mogelijkheden, waardoor zij hun eigen oefening kunnen samenstellen. Ze bepalen dus zelf wat zij aan het publiek willen laten zien. Aan het einde van elke ronde volgt een prijsuitreiking. Het aantal uit te reiken medailles ligt aan de grootte van de categorie. Elke turn(st)er krijgt ook een mooi diploma met daarop het behaald aantal punten.

Deze wedstrijd vindt plaats in de gymzaal van de Waldheim Mavo (Torenlaan in Baarn).

Cultureel Festival
Eerste zaterdag van september

Elke eerste zaterdag van september vindt het jaarlijkse Cultureel Festival plaats in de Pekingtuin in Baarn. Dit is een uitgelezen kans voor verenigingen om tijdens deze dag een mooi visitekaartje neer te zetten. VITA 2000 pakt deze kans al jaren met volle overgave aan. Waar VITA 2000 in de beginjaren van dit evenement begon met alleen een demonstratie met de selectie van VITA 2000 Baarn, is deze activiteit sinds 2012 uitgegroeid tot een ware verenigingsactiviteit!

VITA 2000 Baarn zet elk jaar twee demonstraties neer. Een demonstratie omvat zoals vanouds die met de selectieleden van VITA 2000 Baarn. De tweede demonstratie is er een verzorgd door de recreatieafdeling. Kinderen die dus één uur in de week turnen kunnen ook aan dit gave evenement meedoen. De leiding en assistenten van VITA 2000 Baarn bereiden jaarlijks weer gave demonstraties voor waarbij de Top 40 uitgebreid beluisterd wordt en ook de radio zo vaak mogelijk aan gaat om te zorgen dat er weer gave nummers gescoord worden waar VITA 2000 Baarn een te gekke show op neer kan zetten. Afhankelijk van hoe de zomervakantie valt wordt er voor en/of na de zomervakantie door alle deelnemers hard geoefend om de demonstratie zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Voor degenen die niet aan deze activiteit mee willen doen, zullen tijdens deze voorbereidingsweken de reguliere trainingen vervallen. Deze starten dan weer in de week na het Cultureel Festival.

High-5
Najaar en voorjaar

Voor basisschoolscholieren die nog opzoek zijn naar een nieuwe sport of eens een andere sport uit willen proberen biedt VITA 2000 Baarn tijdens de gemeentelijke High-5 vier (proef)lessen aan tegen een betaling van 6 euro. Op deze manier kunnen kinderen op een laagdrempelige manier proeven aan het turnen. Enthousiast geworden? Lid worden kan altijd!

Vriendenweek
Najaar en voorjaar

Tweemaal per jaar vindt er binnen VITA 2000 Baarn een vriendenweek plaats. Hierbij krijgen alle leden de gelegenheid om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de turnles. Niet alleen leuk voor de eigen leden van VITA 2000 Baarn, maar ook voor de vriendjes en vriendinnetjes die mee komen. Zij krijgen de gelegenheid om eens te proeven aan de turnsport. Mochten zij enthousiast geworden zijn dan hebben zij uiteraard nog recht op twee ‘echte’ proeflessen.

Grote Clubactie
Maanden oktober en november

Tijdens de maanden oktober en november kunnen alle leden van VITA 2000 Baarn weer actief loten verkopen voor de Grote Clubactie. Elk jaar heeft VITA 2000 Baarn een mooi doel waarvoor zij het opgebrachte geld van de loten verkoop van de Grote Clubactie kan gebruiken. Een lootje kost € 3,00 euro en € 2,40 euro gaat hiervan rechtstreeks naar club. Spaardoelen zijn vooral aanschaf van nieuw materiaal, maar ook voor grote evenementen als het VITA kamp kan VITA 2000 Baarn dit geld goed gebruiken. Als bedrijf iets willen doen tijdens de Grote Clubactie? Dat kan! VITA 2000 Baarn verkoopt ook jaarlijks Superloten. Hierbij koop je in één keer 50 loten t.w.v. € 150,00 euro.

Pietenmiddag
Tussen eind november en begin december

Jaarlijks stuurt Sinterklaas weer een aantal echte te gekke gympieten naar VITA 2000 Baarn. Alle kinderen tot en met groep 4 van de basisschool worden dan uitgenodigd om een middag te komen gymmen en hun turnkunsten aan de gympieten te laten zien. Wie weet hebben ze dan ook wel een kleinigheidje meegebracht!

Winter- en zomerfotowedstrijd
December/januari en juli/augustus

Tijdens de winter- en de zomermaanden organiseert VITA 2000 Baarn een winter- en een zomerfotowedstrijd. Leden kunnen in deze periodes een leuke turnfoto maken in winter- of zomersferen. De foto’s verschijnen op de Social Media kanalen van VITA 2000 Baarn en op de website. Aan de einde van de periode wordt er door de leiding een winnaar gekozen. Vaak een binnen de recreatieafdeling en een binnen de selectieafdeling van VITA 2000 Baarn. Zij ontvangen dan een leuke prijs.

12+ activiteit
Datum verschilt per jaar

Elk jaar organiseert VITA 2000 Baarn voor de 12+ leden binnen de vereniging weer een te gekke 12+ activiteit. Gedacht moet worden aan zwemmen in de Eemhof, springen bij Jumpsquare, lasergamen, bowlen, survivallen etc. De activiteit wordt altijd gezellig met elkaar afgesloten met een hapje en een drankje.

Diploma Turndag
Datum verschilt per jaar

In de recreatielessen van VITA 2000 Baarn wordt gewerkt volgens het principe van het Kleuren Turnen. Hierbij wordt jaarlijks een Diploma Turndag georganiseerd waarbij de kinderen kunnen laten zien hoe goed zij zich ontwikkeld hebben binnen hun eigen kleur. De dag wordt feestelijk afgesloten waarbij alle kinderen een diploma in ontvangst nemen. Iedereen is welkom om te komen kijken; papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes. Een en al gezelligheid!

VITA Kamp
Om het jaar in de meivakantie

Om het jaar gaat VITA 2000 Baarn op kamp. In de meivakantie wordt er voor alle basisschoolkinderen van groep 5 tot en met 8 van VITA 2000 Baarn weer een leuk, gezellig en actief kamp georganiseerd waarbij er onder andere wordt geturnd, spelletjes worden gedaan en een bonte avond wordt georganiseerd waarbij kinderen zelf een leuke act kunnen laten zien. Het kamp wordt altijd afgesloten met een gezellige feestavond. Vanuit VITA 2000 Baarn is er deze drie dagen voortdurend leiding aanwezig, maar als ouder is het ook zeker mogelijk om te blijven overnachten of om een dag te komen helpen. Het is drie dagen volop genieten!

Avondvierdaagse
Laatste week van mei 

De afgelopen jaren heeft VITA 2000 Baarn, na het stoppen van de deelname van de basisscholen, weer fanatiek meegelopen met de Avondvierdaagse. Dat VITA 2000 Baarn de leukste vereniging is, is deze vier dagen daadwerkelijk zichtbaar, hoorbaar en voelbaar. Elke avond wordt er door iedereen luidkeels gezongen en de laatste avond zorgt VITA 2000 Baarn er altijd voor dat zij niet onopgemerkt voorbij de burgemeester zal gaan. VITA 2000 Baarn loopt mee met de 5 en de 10 kilometer. Voor de deelnemers aan de 10 kilometer vindt er elke avond een pauzemoment plaats.

Vereniginsactiviteit
Datum verschilt per jaar 

Elk jaar probeert VITA 2000 Baarn nog een leuke verenigingsactiviteit te organiseren voor al haar leden. Dit kan zijn een middag turnen in een echte turnhal, activiteiten omtrent een jubileumjaar of een echt beweegfeest. Tijdens deze activiteit wordt het familiegevoel wat heerst binnen VITA 2000 Baarn duidelijk zichtbaar. Een gezellige activiteit voor jong en oud, leden van VITA 2000 Baarn en broertjes, zusjes, papa’s en mama’s!

Facebook
Instagram