Onze evenementen

VITA 2000 biedt meer aan dan alleen maar gym- en turnlessen. Gedurende het seizoen worden er allerlei verschillende activiteiten georganiseerd. Wil je weten welke? Klik dan hier voor onze activiteitenkalender. Hieronder vindt u een terugblik van onze activiteiten.

Cultureel Festival
Eerste zaterdag van september

Elke eerste zaterdag van september vindt het jaarlijkse Cultureel Festival plaats in de Pekingtuin in Baarn. Dit is een uitgelezen kans voor verenigingen om tijdens deze dag een mooi visitekaartje neer te zetten. VITA 2000 pakt deze kans al jaren met volle overgave aan. Waar we in de beginjaren van dit evenement begonnen met alleen een demonstratie met de selectie van VITA 2000, is deze activiteit sinds 2012 uitgegroeid tot een ware verengingsactiviteit!

VITA 2000 zet elk jaar twee demonstraties neer. Een demonstratie omvat zoals vanouds die met de selectieleden van VITA 2000. De tweede demonstratie is er een verzorgd door de recreatieafdeling. Kinderen die dus één uur in de week turnen kunnen ook aan dit gave evenement meedoen!

De leiding en assistenten van VITA 2000 beginnen in de zomervakantie al met het voorbereiden van deze demonstraties. De Top 40 wordt uitgebreid beluisterd en ook de radio gaat zo vaak mogelijk aan om te zorgen dat er weer gave nummers gescoord worden waar VITA 2000 een te gekke show op neer kan zetten. Na de zomervakantie wordt er door alle deelnemers hard geoefend om de demonstratie zo goed mogelijk in elkaar te zetten. Afhankelijk van hoe de zomervakantie valt, kan het ook voorkomen dat de voorbereidingen voor het Cultureel Festival al beginnen voor de zomervakantie. 

Voor degenen die niet aan deze activiteit mee willen doen, beginnen de turnlessen in de week na het Cultureel Festival.

Onderlinge Wedstrijd
Eind van elk seizoen (eind juni / begin juli) 

Aan het einde van elk seizoen (eind juni / begin juli) organiseert VITA 2000 haar eigen Onderlinge Wedstrijd. Dit is een wedstrijd voor
alle turnende kinderen binnen onze vereniging. Uiteraard is deelname hieraan niet verplicht, maar is dit wel een ontzettend gezellige verenigingsactiviteit en een mooie gelegenheid om eens te ervaren hoe het is om een wedstrijd te turnen.
Deze wedstrijd is alleen bedoeld voor leden van VITA 2000. Er doen aan deze
wedstrijd dus geen andere verenigingen mee.

Het dragen van een turnpakje is op deze wedstrijd dan ook niet verplicht (in tegenstelling tot de andere wedstrijden waar VITA 2000 aan meedoet).

De kinderen laten een oefening zien op alle vier (meisjes) of alle zes (jongens) de toestellen. Dit is een oefening op eigen niveau. De kinderen krijgen hierbij ook vaak de keuze tussen verschillende mogelijkheden, waardoor zij hun eigen oefening kunnen samenstellen. Ze bepalen dus zelf wat zij aan het publiek willen laten zien. Aan het einde van elke ronde volgt een prijsuitreiking. Het aantal uit te reiken medailles ligt aan de grootte van de categorie. Elke turn(st)er krijgt ook een mooi diploma met daarop het behaald aantal punten.

Deze wedstrijd vindt plaats in de gymzaal van de Waldheim Mavo        (Torenlaan in Baarn).

 

Facebook
Instagram