nijntje gym

Goed leren bewegen doet je kind het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kunnen peuters bij VITA 2000 Baarn het nijntje Beweegdiploma halen!

Wat is het nijntje Beweegdiploma?

Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen ze bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert je kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jonge kinderen.

Doe mee

Het nijntje Beweegdiploma 1 is er voor kinderen van 2 t/m 4 jaar en wordt gegeven door Marina van den Heuvel. Naast de opleiding KSS3 voor het jonge kind, heeft Marina het certificaat nijntje Beweegdiploma trainer.

Er zijn twee lesvormen.
De eerste de nijntje gym 2-4 jaar (groot)ouder/kind lessen. Als (groot)ouder mag je fijn samen met je kind bewegen in de zaal.
De tweede nijntje gym 3+. Deze les is voor peuters van 3 jaar zonder (groot)ouders. We kunnen gericht oefenen en wat dieper ingaan op de lesstof. Daarnaast kunnen we al oefenen met de basisvormen van beweegdiploma 2.
Deze les is voor peuters die al hun beweegdiploma 1 hebben gehaald in de lessen nijntje gym met (groot)ouders en toe zijn aan een volgende stap. Ook peuters van 3 jaar die nog geen nijntje gym lessen hebben gevolgd kunnen hier instromen en hun beweegdiploma 1 halen.

Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat kinderen een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Meer weten of een proefles volgen?

Neem gerust contact op via nijntjebeweegdiploma@vita2000.nl. Wil je meer informatie kijk dan op www.beweegdiploma.nl.

Facebook
Instagram