Turnen recreatie meisjes

Sta jij thuis ook altijd op je kop? Is geen klimrek veilig voor jou of ben jij zo lenig als een slang? Hou je daarbij ook nog van gezelligheid waarbij niks moet, maar wel alles mogelijk is? Kom dan turnen bij VITA 2000 Baarn!

Turnen bij VITA 2000 Baarn

Turnen is een sport waarbij kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie en balans naar voren komen. Al deze eigenschappen zijn ook van belang bij de motorische ontwikkeling van kinderen. Bij VITA 2000 Baarn krijgen kinderen de kans om in de turnlessen op een speelse manier en in een gezellige sfeer hun motoriek goed te ontwikkelen volgens het principe van het Kleuren Turnen.

Kinderen vanaf groep 1 van de basisschool kunnen al deelnemen aan een van onze turnlessen.

Ook voor de oudere turnliefhebbers in ons midden heeft VITA 2000 Baarn een passend aanbod, waarbij je zelf gaat ontdekken wat jouw lichaam allemaal kan. Hou jij ook zo van salto’s, te gekke sprongen op balk, draaien rondom het rek en op je handen staan op vloer? Kom dan meedoen in een van de turnlessen die bij jou past!

Verleg je eigen grenzen binnen de gezellige sfeer die heerst bij turnvereniging VITA 2000 Baarn!

Kijk bij het lesrooster voor een les die past bij jouw leeftijd. Je bent daar welkom om, na aanmelding, twee proeflessen te volgen. Mocht je het na die twee proeflessen zo leuk vinden dat je lid wilt worden van onze vereniging, dan wordt je (proefles)aanmelding omgezet naar een lidmaatschap en dan staat niets jou meer in de weg om allerlei nieuwe dingen te leren en om misschien wel zo goed te worden als de zusjes Wevers (Sanne en Lieke).

Activiteiten en selectie

VITA 2000 Baarn biedt meer dan een uurtje turnen in de week. Zo biedt VITA 2000 Baarn voor haar recreatiegroepen drie verschillende turnwedstrijden per jaar aan die speciaal georganiseerd worden voor jongens en meisjes die één uur in de week turnen. Uiteraard is deelname hieraan niet verplicht.

Naast wedstrijden worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo vindt er twee keer per jaar een vriendenweek plaats waarbij je een vriendje of vriendinnetje mee mag nemen, zodat je kan laten zien hoe leuk jouw sport is! Daarbij wordt er ook een Diploma Turndag georganiseerd, want niets is leuker dan ook aan papa, mama, opa of oma te laten zien wat jij allemaal geleerd hebt op turnen.

Verder organiseert VITA 2000 Baarn ook andere activiteiten zoals een pietenmiddag, de 12+ activiteit en een kamp. Kortom VITA 2000 Baarn is een levendige vereniging voor alle doelgroepen.

Ben jij een echt turntalent? Dan is het bij VITA 2000 Baarn ook mogelijk om op selectieniveau te turnen. Hierbij turn je twee tot zes uur per week, afhankelijk van je leeftijd en het niveau waarin je zult gaan turnen. Door jouw eigen ontwikkelingen binnen het Kleuren Turnen wordt duidelijk of jij misschien wel een echt turntalent bent. Doorstroming naar de selectie van VITA 2000 Baarm volgt daaruit logischerwijs en gaat dus op uitnodiging.

Volg een proefles

Het recreatie turnpakje

Het recreatie turnpakje kun je dragen tijdens de trainingen en wedstrijden.

Klik hier om het turnpakje te bestellen!

Facebook
Instagram