Nieuwsbrief 06-07-2022

Nieuwsbrief

06-07-2022

Mooie afsluiting van het seizoen

Terugblik wedstrijddag
Wij kijken met trots en voldoening terug op de Onderlinge Wedstrijd van zaterdag 25 juni. Waar wij na 2 jaar eindelijk weer het turnseizoen konden afsluiten middels een gezellige wedstrijddag met alle leden van VITA 2000, familie en vrienden.

De dag begon met een groot aantal jongens die hun turntalent goed wisten te presenteren. De afgelopen jaren zijn de lessen vormgegeven door Naära. Zij zal komend seizoen niet meer lesgeven binnen VITA 2000 vanwege verhuizing naar Duitsland. Wij zijn dan ook erg blij met een top duo Myrthe en Mica welke het jongens turnen het komende seizoen voor hun rekening nemen.

De ronde daarna volgde de recreatie meisjes. Een volle, gezellige wedstrijdronde waarbij uitdagende dingen getoond werden. Er is het afgelopen jaar namelijk hard gewerkt in de groepen onder leiding van veel gediplomeerde leiding.

De middag lieten de selectie meisjes verdeeld in drie groepen zich van hun beste kant zien. De onderbouwturnsters lieten al echte turnoefeningen zien. De midden- en bovenbouwturnsters turnden in teams, maar konden ook individueel winnen op een toestel. Beide groepen draaiden hun hand er niet voor om om zichzelf uit te dagen. Ondanks leeftijds- en niveauverschil waren de turnsters hierdoor wel aan elkaar gewaagd en dat was een feest om naar te kijken!

Sponsoren
Tussendoor was er ruimte voor de loterij. Mede door de fantastische omzet van de loterij en de catering is deze dag een groot succes geworden. Wij bedanken nogmaals alle winkeliers uit Baarn voor hun bijdragen in prijzen.

Speeldoos | ICI Paris | C.E.E.S. | Cestbon | Bende van Blitz | Phone Base | De wereld van Pippe | Sportze | Beauty Bar | Douglas | Apotheek Julius | Boot koffie | Schmaeken van Hamelink | Snackbar Sefa | Hubo | Ali Groente & Fruit | Sportcentrum de Trits | Kapsalon Hair & Lounge | Bakker Kuiper | Schmidt Koelwijn | Jumbo Baarn | Min zeven ijs en patisserie | Arvid’s Tuinen | Colour Girls

Foto’s tijdens de wedstrijd zijn gemaakt door Mieke Niesing van Lifetime Fotografie. Te volgen op Instagram (lifetime_fotografie) en op Facebook (Lifetime Fotografie). De foto’s zullen in een losse mail met de deelnemers gedeeld worden.

Op zoek naar vrijwilligers
Naast deze prachtige prestaties was er ook aandacht voor de vrijwilligerstaken. Het nieuwe turnseizoen gaan we dit in een andere vorm aanbieden. Daarin is de inzet van jou als ouder nog belangrijker. Wij streven ernaar dat trainers zich kunnen richten op het naar een hoger niveau krijgen van het turnen en dat alle neventaken uitgevoerd gaan worden door jullie als ouders. Deze neventaken zijn onderverdeeld in bestuursfuncties (zowel binnen als buiten de verengingen, evenementen en algemene taken. Wat zijn wij al trots op de vele namen die op de pamfletten gezet zijn. Hierdoor kunnen wij melden dat alle algemene taken volledig ingevuld zijn. Ook vele evenemententaken zijn al wat opgevuld maar we zijn er nog niet.

Er zijn nog een aantal belangrijke taken in te vullen, waarin wij een laatste nadrukkelijke oproep willen doen. Bij de volgende taken hebben we echt nog handjes nodig zodat deze activiteiten doorgang kunnen krijgen. Dus meld je nog voor de zomervakantie aan via: vrijwilligers@vita2000.nl
Iedereen die zich al aangemeld heeft, krijgt zo snel mogelijk een bericht van ons om de taak vorm te geven.

Bestuur:

Secretaris

Deel uitmaken van een gezellig bestuur dat bestaat uit 5 personen die elke 4 tot 6 weken vergadert.

Taken:
Het plannen van de bestuursvergadering, opmaken van de agenda en notuleren, beheren van de inbox van de secretariaat mailbox en de inkomende mail beantwoorden of doorsturen naar de betreffende personen. Agenda en notulen maken van Algemene Leden Vergadering
Periode:
Hele jaar (uitzondering zomer)
Vrijwilligers:
Zoeken nog 1 persoon

Evenementen:

 • Evenementencommissie

Lid voor de evenementencommissie.
Taken:
Communicatie met vrijwilligers, borgen van jaarkalender, overdragen van kennis, vergadering 1 keer per 6 weken.
Periode:
Hele jaar (uitzondering zomer)
Vrijwilligers:
Zoeken nog 2 personen. Nog geen aanmeldingen. Wie komt er bij de club?

 • Pietenochtend

Voor de allerkleinsten van VITA organiseren we jaarlijks een pietenochtend
Taken:
Communicatie leden, inschrijving coördineren, programma maken, cadeautjes en boodschappen verzorgen etc.
Periode:
November – december
Vrijwilligers:
Zoeken nog 1 persoon, 2 al aangemeld.

 • High-5 in combinatie met vriendenles

High-5 is een evenement dat twee keer per jaar (najaar en voorjaar) door de gemeente Baarn wordt georganiseerd waarbij basisschoolkinderen vier lessen een bepaalde sport uit kunnen proberen. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden om hieraan mee te doen. VITA combineert de high-5 altijd met de vriendenles.
Taken:
Aanmelding, lessen is systeem aanbieden + omgeving updaten, trainers informeren, flyers + ledenwerving verzorgen, communicatie etc.
Periode:
Najaar en voorjaar
Vrijwilligers:
Zoeken nog 2 personen. Nog geen aanmeldingen wie pakt dit op?

 • Avondvierdaagse Baarn

Taken:
Communicatie (aanmeldbrieven aanpassen en verspreiden, social content etc.), aanmeldingen verzamelen, inschrijving doen, versturen van de deelnemersinformatie, indelen van begeleiders die meelopen, zorgen voor voldoende ouders/begeleiders, overal coördinatie etc.
Periode:
Juni (2/3 maanden voorafgaand opstarten)
Vrijwilligers voorafgaande:
Zoeken nog 1 persoon, 1 al aangemeld.
Vrijwilligers tijdens:
Zoeken nog 2 personen, 2 al aangemeld.

 • Kamp 2024 (1 x per 2 jaar)

Het kamp van VITA vindt om het jaar plaats in de meivakantie gedurende drie dagen, twee nachten. Het kamp is bedoeld voor alle leden van VITA uit groep 5 t/m 8 van de basisschool. Daarnaast kunnen de 12+ leden van VITA mee.
Taken:
Communicatie, locatie, vrijwilligers regelen en aansturen, schema’s, vervoer, kampprogramma, financiën, boodschappen etc.
Periode:
Meivakantie – voorbereiding vanaf november / oktober
Vrijwilligers:
Zoeken nog 2 personen voor in de kampcommissie. Er hebben zich al 3 personen aangemeld.

 • Onderlinge Wedstrijd

Aan het einde van het seizoen organiseren we de Onderlinge Wedstrijd voor alle leden
Taken:
Het zorgen voor voldoende vrijwilligers/handjes voor op de dag zelf, het verzorgen van de catering, doen van de boodschappen, verzorgen van loterij etc.
Periode:
Mei/ juni
Vrijwilligers:
Zoeken nog 2 personen, 3 al aangemeld.

 • Rijden materiaal

Hele jaar door een beroep kunnen doen voor eventueel vervoer materiaal en spullen. Iemand met een trekhaak.
Taken:
Vervoer
Periode:
Hele jaar
Vrijwilligers:
Zoeken nog 1 persoon, 1 al aangemeld.

 • Kijkles / Diploma Turndag

Organiseren van een kijkles / Diploma Turndag tijdens het seizoen.
Taken:
Communicatie brieven, inschrijving, boodschappen, communicatie leden en leiding.
Periode:
In overleg te bepalen
Vrijwilligers:
We zoeken nog 2 personen, 1 al aangemeld.

 • 12+ activiteit

Organiseren van een leuke activiteit voor de oudste turn(st)ers.
Taken:
Communicatie leden, inschrijving coördineren, programma, boodschappen etc.
Periode:
In overleg te bepalen
Vrijwilligers:
We zoeken nog 2 personen. Nog geen aanmeldingen, wie pakt dit op?

Wij kijken terug op een super geslaagde dag! We zijn trots op het aantal vrijwilligers dat zich al aangemeld heeft en hopen de laatste gaatjes ook op te kunnen vullen.

Meld jij je aan?

Met sportieve groet,

Mede namens de rest van het bestuur,

Ike Niezing

 

Nieuwsbrief 05-06-2022

Nieuwsbrief

10-05-2022

Zo leuk dat het allemaal weer kan!

We beginnen deze maand met al het leuke evenementennieuws, want wat is het leuk dat het allemaal weer kan!

Avondvierdaagse
Aankomende week van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni loopt VITA mee met de avondvierdaagse in Baarn. We lopen weer met een leuke groep kinderen en begeleiders mee. Alle lopers hebben al een bericht gehad, hier een kleine reminder:
Elke dag verzamelen uiterlijk 18.00 uur op het parkeerterrein bij TOV (voor BUDOFIT). Aan- en afmelden elke avond bij Juna (10 km) of José (5 km). De vrijdagavond verzamelen we eerder om 17:45 uur.

De eerste avond worden de bestelde shirts uitgedeeld. We hebben nog een paar VITA shirts over, laat weten als je er nog een wil kopen voor 5 euro via evenementen@vita2000.nl.
Op = op.

Het evenement is weer terug van weggeweest! Mooi dat er iemand is opgestaan die dit organiseert voor Baarn met een paar vrijwilligers die haar helpen. Wellicht gaan sommige dingen anders dan anders of moeten we ter plekke flexibel bijsturen. Laten we met elkaar zorgen dat het een succes wordt!

Let op! Er zijn geen trainingen komende week (maandag t/m vrijdag) vanwege Pinksteren en de avondvierdaagse.

Onderlinge Wedstrijd 25 juni
De aanmeldingen voor de Onderlinge Wedstrijd stromen langzaam binnen. De komende week kan er nog ingeschreven worden, 10 juni is de deadline. Ook bij een wedstrijd moet er een boel georganiseerd worden vooraf en op de dag zelf, hulp vanuit ouders is dan ook onmisbaar. We zoeken bijvoorbeeld nog een ouder met een aanhanger of een hele grote auto/bus die een springkussen kan halen/brengen (en helpen opzetten/afbreken), ouders die kunnen helpen bij de catering, de telcommissie en diverse andere hand- en spandiensten. Ook de ouders van de selectie groepen zijn meer dan welkom (selectie doet automatisch mee dus hoeven niet aan te melden).

Aanmelden voor de Onderlinge Wedstrijd en als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier in de les of via evenementen@vita2000.nl

All Together Festival
Afgelopen zaterdag was het een feestje in de Pekingtuin. VITA was aanwezig met de airtrack zodat alle kinderen van Baarn kennis konden maken met turnen. Er zijn veel koprollen gedraaid en salto’s gemaakt onder leiding van Jante, Lieke, Rosa en Noëlle. Wie weet hebben we weer wat kinderen enthousiast kunnen maken voor een proefles. Doel: bekendheid in Baarn en ledenwerving.

Meiden bedankt!

Veel leesplezier gewenst met de rest van de nieuwsbrief!

Met sportieve groet,

Annemarie Onderstal

Evenementencommissie VITA 2000 Baarn

nijntje gym

Deze maand een paar kleine huishoudelijke mededelingen:

De lestijd van dinsdag van vanaf 7 juni tot en met 5 juli vervroegd naar 09.30 – 10.30 uur.
Maandag 4 en dinsdag 5 juli vinden de laatste lessen voor de zomervakantie plaats.

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

De maand mei begon met een paar hele leuke dagen op het VITA kamp. Meiden van de recreatie mochten natuurlijk ook mee dus zaten we met een hele grote groep vol met leuke kinderen van de selectie en recreatie.

Na de meivakantie moest er natuurlijk wel weer normaal getraind worden in de recreatielessen. De trainsters hebben daarvoor per week een lesvoorbereiding gemaakt met twee onderdelen die we in die les wilden gaan behandelen. De kinderen deden deze onderdelen in een vorm genaamd stationnetjes waardoor ze dus veel oefeningen konden doen om een bepaald onderdeel goed te kunnen leren. We hebben daarbij onder andere gebruik gemaakt van de drie functionele airtracks.

Aan het einde van de maand mei was het tijd om een begin te maken aan het oefenen voor de Onderlinge Wedstrijd. De kinderen kregen allemaal een bepaalde oefening voor een onderdeel die we de aankomende weken gaan oefenen en aanleren.

Door trainster Jante

Selectie meisjes

Zo ontzettend trots op al die stoere en hardwerkende selectieturnsters! De afgelopen weken was er sprake van een echte medailleregen bij de midden- en bovenbouwturnsters van VITA. Ondanks dat de onderbouw de afgelopen periode geen wedstrijd/meetmoment gehad heeft, behalen zij ook vele successen. Zo zijn de jongste meiden van de club gewoon al aan het reuzen op rek! Benieuwd naar al die successen? Volg ons dan op Instagram en bekijk alle gave filmpjes.

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

In mei mochten we weer op bezoek bij turnvereniging Levitas in Wijk bij Duurstede. Dit keer namen we ook wat eigen turners mee. Met dank aan Michiel hebben de jongens kunnen trainen in een super mooie zaal! Daar konden zij nieuwe onderdelen doen, waar zij normaal de kans niet voor krijgen. De jongens hebben de hele 2,5 uur mee gedaan met de les!

Ook hebben de jongens deze maand alvast gewerkt aan de Onderlinge Wedstrijd, want daarvoor oefenen is natuurlijk heel leuk en belangrijk om jezelf zo goed mogelijk neer te zetten op de wedstrijd!

Alles bij elkaar was mei weer een super leuke maand en hebben Myrthe en ik weer hard met de jongens gewerkt!

Door trainer Mica

Nieuwsbrief 10-05-2022

Nieuwsbrief

10-05-2022

Clubapp VITA 2000

Vanaf half mei 2022 gaat de club app van VITA 2000 live!

Deze app kun je downloaden op je mobiel of computer en is reuze handig voor:

 • Het inzien van de gegevens die wij in ons systeem hebben zitten van jouw kind(eren) (dit is wettelijk verplicht vanuit AVG).
 • Het aanpassen van de NAW-gegevens, bijvoorbeeld als jullie gaan verhuizen of een ander mailadres hebben (of een tweede willen toevoegen).
 • Het inzien van alle evenementen die VITA 2000 gedurende het jaar organiseert.
 • Het inzien van de wedstrijden die op de planning staan.
 • Het inzien van de vakanties die VITA 2000 hanteert.
 • Het aan- of afmelden van een les voor de recreatie meisjes, turnen jongen en nijntje gym.

In de toekomst zullen we ook het aan- of afmelden voor evenementen via deze app laten verlopen én wellicht nieuwsberichten gaan versturen.

Maar voor nu:
Jullie ontvangen binnenkort een mail die automatisch uit het systeem wordt gegenereerd (let op je spam!). Hierin staat een link voor de download van de app voor Android en Apple. Maak zelf een wachtwoord aan en kijk daarna rond in de app voor de informatie. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, maar bij vragen help ik jullie graag!

Wil je volledig op de hoogte zijn en blijven, download dan snel deze app!!

Met sportieve groet,

Stevelina Overeem

Penningmeester Bestuur VITA 2000 Baarn

nijntje gym

Er komt maar geen einde aan het uitreiken van nijntje Beweegdiploma’s! Na de 3+ groep en de kinderen die tussendoor al vier werden, was nu ook de uitreiking van de diploma’s in de ouder & kind lessen.

Maandag 11 april mochten Valerie, Melle en Marvin het diploma in ontvangst nemen.

Dinsdag 12 april waren Mees, Boaz, Puck, Pepijn, Noud en Sofie aan de beurt. Het uitreiken van de diploma’s is voor alle kinderen een feestje! De les is een zogenoemd beweegfeestje. De zaal staat vol met leuke toestellen en beweegvormen. Er kan naar hartenlust gespeeld en gegymd worden. De beweegvormen rollen, springen, klimmen, klauteren, gaan en lopen, zwaaien, kruipen, samen spelen, gooien en vangen komen allemaal aan bod. Aan het einde sluiten we af met voor ieder kind een kleinigheidje en voor de kinderen die eraan toe zijn het diploma. Het volgende beweegfeestje met diploma uitreiking is ongeveer in november.

Wanneer krijgen kinderen eigenlijk het nijntje Beweegdiploma? Bij VITA 2000 kan dat op verschillende momenten. Twee keer per jaar is er een beweegfeestje. In die les worden de diploma’s uitgereikt. Meestal als de peuters ongeveer één jaar mee hebben gedaan met de lessen nijntje gym. Een uitzondering zijn peuters die pas starten na hun derde jaar. Zij krijgen dan hun diploma als ze vier jaar worden en meer dan 20 lessen gevolgd hebben. 20 lessen is namelijk het minimum aantal lessen dat je gevolgd moet hebben om alle vaardigheden voldoende geoefend te hebben.

Op de foto de trotse Mees. Na zijn grote broer Gijs, die als eerst in Baarn het nijntje Beweegdiploma kreeg, heeft hij nu ook het nijntje Beweegdiploma dik verdiend!

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

We begonnen de maand april met de Diploma Turndag en dat ging super goed. Veel blije turnsters en ouders! De turnsters hebben kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd in de lessen. Ze hebben allemaal hard geoefend en dat was ook te zien. Iedere turnster heeft aan het eind een medaille gekregen tijdens de prijsuitreiking. Naast de medaille kregen zij ook hun diploma met stickers mee.

Deze maand was het ook heerlijk weer dus hebben we sommige warming-up’s buiten gedaan. Even lekker genieten van de zon. En daarna weer hard aan het werk. We hebben veel gebalanceerd op de balken en op vloer verschillende oefeningen gedaan.

Door trainster Noëlle

Selectie meisjes

Jeetje! Wat is er weer veel gebeurd in een maand. De middenbouw turnsters turnden hun eerste voorwedstrijd en hoe! Er werden een hele hoop successen behaald. Daarnaast behaalden assistenten Lieke, Lieke en Britt hun Assistent Leider 2 diploma, maar wat ik deze maand nog wel het meest bijzonder vond is dat er een aantal turnsters behoorlijk uit hun comfortzone zijn gegaan tijdens de workshop Performance van choreografe Loraine Heutinck. Ondanks dat het best een beetje spannend was, hebben ze het super gedaan en gaan we allemaal (zowel turnsters als trainster) met een mooie gevulde rugzak met tips en tricks de komende periode weer lekker aan de slag om weer te kunnen shinen tijdens de volgende voorwedstrijden.

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

In april hebben de jongens niet alleen hard getraind, maar ook een wedstrijdje gedaan! Er kwamen veel ouders en opa’s en oma’s kijken, het was een geslaagde dag. We hebben afgelopen maand met de jongens verder aan een goede basis gewerkt. Dit is heel erg belangrijk, omdat je basiselementen zoals een mooie handstand op vrijwel alle toestellen kan gebruiken. Mica en ik zien veel vooruitgang bij de techniek van de jongens, dat maakt ons enthousiast! Toch staat het plezier bij turnen uiteindelijk voorop, dus was er de les voor de vakantie een speelles!

Op de foto’s zie je de wedstrijd van 10 april.

Door trainster Myrthe

Evenementen en vrijwilligers

VITA kamp 2022
Wat was het leuk vorige week in Werkhoven! Met zo’n 45 jongens, meiden en leiding was het 3 dagen genieten op kamp. Turnen in een echte turnhal, spelletjes binnen en buiten, een heuse dropping voor de 12+ meiden, een spectaculair circus, de BBQ en een spetterende Bonte Avond. Er waren zelfs een aantal dappere kids die buiten hebben gezwommen. Brrrr… Maar bovenal volop gezelligheid in de typische VITA sfeer van saamhorigheid. Gelukkig hebben we de foto’s nog die eind deze week te vinden zijn op onze website.

We danken alle kids voor de gezelligheid en nogmaals alle leiding en hulpouders voor hun bijdrage.

Avondvierdaagse
Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni is er weer avondvierdaagse in Baarn. VITA loopt mee met twee afstanden, de 5 en de 10 km en het zou leuk zijn als we weer met een grote, blauwe slinger herkenbaar door Baarn gaan. Via de reguliere lessen volgt het aanmeldformulier.

We hebben al enkele ouders gevonden die helpen met de voorbereidingen, belangrijk dat we ook extra handjes hebben in de week zelf. Geef je op via evenementen@vita2000.nl.

Vrijwilligersoproepen
Wij zoeken nog iemand die zich aan wil sluiten bij onze gezellige evenementencommissie. We kunnen nog wel wat extra handjes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Grote Clubactie die er dit najaar weer aankomt. Een belangrijk onderdeel voor de clubinkomsten.

Liever een losse concrete taak? Wij zijn ook op zoek naar iemand die twee keer per jaar eens met een kritisch oog door onze website wilt gaan. Zijn alle teksten nog up to date en staat alles nog in dezelfde stijl?

Lijkt jou een van deze taken wat? Geef je dan snel op via evenementen@vita2000.nl.

Voor de agenda:
Zaterdag 25 juni – Onderlinge wedstrijd
Zaterdag 3 september – Cultureel Festival

Door Annemarie

Nieuwsbrief 09-04-2022

Nieuwsbrief

09-04-2022

Ontwikkeling

Wat voelt het fijn dat we eindelijk echt weer kunnen doen wat we altijd deden: lekker gymmen/turnen in de zaal met daarbij de mogelijkheid om te laten zien wat je kan middels een nijntje Beweegfeestje, een Diploma Turndag of op een van de (voor)wedstrijden. Dit zou niet mogelijk zijn zonder deskundige leiding. En of we die hebben!

Het is gaaf om te zien dat er maar liefst 8 assistenten zijn in de leeftijdscategorie 12-14 jaar die binnen de eigen trainingen de Assistent Leider 1 opleiding volgen. Daarnaast doen er 3 assistenten zelfs al de Assistent Leider 2 opleiding. Ook onze andere trainers zijn blijvend in ontwikkeling. Zo hebben Mica en Myrthe (trainers turnen jongens) een kijkje genomen in de keuken van een andere vereniging en jureer ik zelf dit seizoen een aantal wedstrijden voor een andere vereniging. Naast dat je zo elkaar helpt (want zonder juryleden geen wedstrijd), leer ik daar als trainster ook weer van. Even door de jurybril kijken is toch anders dan door de bril als trainster. En hier kan je maar zo je voordeel mee opdoen als je weer zelf met je turnsters op een wedstrijd staat!

Het is tof dat ons huidige trainersteam zich zo ontwikkelt, maar het is ook te gek dat we twee nieuwe trainers van buitenaf aan hebben weten te trekken met daarbij weer een hele andere kijk op het turnen wat het niveau van de selectieturnsters binnen VITA zeker ten goede zal komen. In de volgende nieuwsbrief stellen wij deze trainers graag aan jullie voor.

Voor nu wens ik jullie veel leesplezier met al het andere VITA nieuws wat in deze nieuwsbrief naar voren komt.

Met sportieve groet,

Mariëlle van Maurik

Hoofdtrainster & Technisch Coördinator

nijntje gym

Na de herfstvakantie startte de 3+ groep nijntje gym. Een leuk groepje van 6 peuters. In 20 lessen hebben ze geoefend met alle motorische vaardigheden van het Beweegdiploma. Daarnaast hebben ze ook geoefend in spelen zonder ouder, samen spelen en spelletjes. En wat was dat leuk! De peuters werden een hecht groepje. Maandag 28 maart mochten ze dan ook hun welverdiende nijntje Beweegdiploma 1 in ontvangst nemen. In deze laatste les hebben ze eerst alle onderdelen geoefend om daarna aan hun ouders te laten zien wat ze allemaal al konden. En dat was VEEL!. Bedankt Levine, Morris, Rosalie, Vere, Mia en Dante voor de leuke lessen.

Er start geen nieuwe groep 3+. Er is te weinig doorstroming om deze les te continueren. Wie weet in de toekomst.

(Op de foto zien we de trotse Rosalie en Dante. Gefeliciteerd!)

Recreatie meisjes

In de maand maart hebben de recreatie turnsters een leuke activiteit gehad!
In het begin van de maand hebben we een instuif georganiseerd voor alle turnsters, en er mochten ook vriendjes of vriendinnetjes meegenomen worden. Iedereen mocht kiezen wat ze wilden doen, of het nou zwaaien aan de brug was of een salto in de trampoline. Het was een hele gezellige dag.

Daarbij hebben de turnsters in de les hard getraind aan hun oefeningen voor de Diploma Turndag! Ze hebben veel aan brug gewerkt, ze hebben leuke sprongen op balk gedaan en ze hebben de coolste trucs op vloer en sprong geoefend. Dit was een groot feest om alvast te oefenen voor de Diploma Turndag.

Door trainster Lara

Selectie meisjes

Bij de selectie meisjes vindt uitbreiding en groei plaats! Het lesrooster is aangepast waarbij de onderbouw gaat trainen in kleinere groepen. De middenbouw- en een aantal bovenbouwturnsters hebben er een training van 3 uur in plaats van 2 uur bij gekregen en we hebben een andere verdeling met trainers kunnen realiseren. Met deze nieuwe indeling van trainingen, verdeling van trainers en de komst van twee trainers van buitenaf daarbij, hopen wij de komende periode een groei in niveau te realiseren. Aan het enthousiasme en de gedrevenheid van zowel de trainers als de turnsters kan het in ieder geval niet liggen!

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

Met ingang van afgelopen maand hebben Mica en ik de jongensafdeling van VITA overgenomen van trainster Naära. Zij gaat na de zomer helaas verhuizen naar Duitsland. De komende tijd geeft ze samen met Mica nog wel het extra uur op vrijdag. Ook heeft zij een kleine onderlinge wedstrijd georganiseerd die nog op de planning staat.

De jongens zijn in maart vooral bezig geweest met het leggen van een goede basis. Bij turnen is het belangrijk om een aantal basisoefeningen goed te kunnen, dit helpt later bij het aanleren van moeilijkere onderdelen. We hebben onder andere gewerkt aan koprollen, handstanden en zwaaien aan rek en in de ringen.

Mica en ik merken dat de nieuwe indeling erg prettig is! Door het opsplitsen van de groepen is er minder verschil in leeftijd en meer ruimte om te ontwikkelen.

Op de foto’s zie je Mica die onze STER-groep uitlegt wat het plan is voor de les, en assistent Tijn die een originele warming-up aan het geven is!

Door trainster Myrthe

Kamp en Avondvierdaagse

e evenementencommissie is momenteel samen met onze penningmeester Stevelina en twee ouders ook de kampcommissie. Want over een paar weken is het al zover, dan gaan we drie dagen op kamp met bijna 50 kids. 29 maart kwamen er al een aantal ouders in de Waldheim om geïnformeerd te worden over het leuke programma in Werkhoven. Turnen, spelletjes, een BBQ, zwemmen met mooi weer, een bonte avond. Zomaar wat leuke activiteiten die georganiseerd worden. De komende weken zullen de welbekende laatste puntjes op de i gezet gaan worden. Ook hier zullen we her en der nog wat extra handjes kunnen gebruiken, de betreffende ouders worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. We vertrekken maandag 2 mei. Wil jouw zoon of dochter ook nog mee? Dat kan nog. Zie hiervoor alle informatie in de mail.

Vast al in de media gelezen? In Baarn zal er dit jaar weer een avondvierdaagse georganiseerd worden! Het zou leuk zijn als VITA 2000 weer als grote slinger mee kan lopen. Hier hebben wij wel vrijwilligers voor nodig die de organisatie hiervan op willen pakken. Hierbij gaat het om het verzamelen van aanmeldingen, het doen van de inschrijvingen, het versturen van informatie naar de deelnemers, zorgen dat er elke avond catering op de route staat etc. De avondvierdaagse vindt plaats van 7 juni tot en met vrijdag 10 juni. Vind je het leuk om hier je steent in bij te dragen? Geef je dan op via: evenementen@vita2000.nl

Door Annemarie

Nieuwsbrief 11-03-2022

Nieuwsbrief

11-03-2022

Het onderhouden van…

Wij zijn enorm blij en trots op ons trainersteam, maar daarnaast ook op alle vrijwilligers die zich inzetten voor VITA 2000 Baarn. Achter de schermen wordt van alles geregeld om daarvoor onze blijk van waardering te uiten door verjaardagskaarten te sturen, bedankjes te regelen en noem maar op.

Afgelopen maand vond er een meetmoment plaats bij City Gymnastics in Amsterdam voor de jongere selectie. Super fijn dat deze club de organisatie oppakte voor de gehele regio! Zo kon onze jongere selectie hun meetmoment hier doen.

Daarnaast breiden wij ons netwerk blijvend uit. Zo nu en dan vindt er wel eens een training plaats bij Turn Inn in Amersfoort, zodat wij ook even kunnen proeven aan een blokkenbak of lekker hoog kunnen springen op de grote trampolines.

Verder kwam er ook een jurylid langs om een aantal turnsters te filmen terwijl zij hun ‘wedstrijd’oefening deden. Deze filmpjes worden getoond in de jurycursus zodat aankomende juryleden alvast kunnen oefenen. Dit allemaal omdat er vanaf dit seizoen nieuwe oefenstof is vastgesteld. En bij nieuwe oefenstof horen nieuwe filmpjes! Best gaaf hé?

Het is leuk om te zien dat VITA ook steeds vaker door ‘externen’ gevonden wordt. Leuk om onszelf vervolgens te profileren in de turnwereld tussen alle andere verenigingen.

Met sportieve groet,

Scarlet Grootveld

Secretaris en Technisch Coördinator recreatie meisjes (in duofunctie)

nijntje gym

Wist je dat je op de website van het nijntje beweegdiploma hele leuke informatie en beweegtips voor thuis kan vinden? Ook kan je je inschrijven voor een nieuwsbrief. Daarin staan leuke weetjes en beweegtips. De nieuwsbrief stopt vanzelf weer. Op de website onder tips voor thuis vind je hoe je je kan aanmelden voor de nieuwsbrief.

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

De maand februari was het vriendenmaand. Alle turnsters mochten de gehele maand vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Hier is goed gebruik van gemaakt, want we hebben veel nieuwe gezichten gezien de afgelopen lessen. Super leuk!

De turnsters hebben deze maand lekker veel gezwaaid aan de brug en aan de rekstokken ook zijn de turnsters vaak over de kop gegaan met gave salto’s. De laatste les voor de vakantie is het altijd een beetje extra feest, namelijk speelles! Iedereen heeft lekker aan de touwen en ringen gezwaaid en iedereen mocht lekker doen wat ze zelf leuk vonden.

Ook hadden we deze maand een prijswinnaar in ons midden. Yara Mutze had de tweede prijs verdiend met de Grote Clubactie! Zij had namelijk veel lootjes verkocht. Als prijs koos zij een turntas met haar naam er op.

Door trainster Nora

Selectie meisjes

Wat was februari een fijne turnmaand! Alle selectieturnsters van VITA hebben namelijk super mooie en gave oefeningen kunnen laten zien. Dit keer gewoon weer aan publiek in de zaal! Zo leuk en fijn. De onderbouwturnsters deden dit tijdens de Mini City Cup in Amsterdam. De midden- en bovenbouwturnsters deden dit tijdens een onderlinge wedstrijd in de eigen zaal. De spanning zat er goed in! Er is immers al twee jaar geen wedstrijd meer geturnd.. Er werd gejureerd door hiervoor bevoegde juryleden. Op deze manier ontstond er een goed beeld van wat er al goed ging en waar nog winst te behalen valt. In maart en april staat namelijk de eerste voorwedstrijd in het Rayon op het programma. Super fijn dus dat we daar goed voorbereid van start kunnen gaan!

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

De jongens van de recreatie hebben de afgelopen maand gewerkt aan het leren van nieuwe dingen. Voor aankomende maand zal er gekeken gaan worden wie er mee wil doen aan de onderlinge wedstrijd die half april plaats zal vinden. En uiteraard gaan ze hier dan goed voor oefenen.

De STER-groep is afgelopen maand bezig geweest met het oefenen voor de wedstrijden. Aankomende maand gaan ze zelf hun oefeningen maken voor de onderlinge wedstrijd van half april.

Daarnaast zijn we bij de jongens bezig met het wisselen van lesdagen en trainers. Uiteraard proberen we dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Door trainster Naära

Sponsoring: Gouden kans?!

Wat is het toch heerlijk dat we weer met elkaar de zaal in mogen om lekker te gymmen en turnen en dat ook de wedstrijden, activiteiten en evenementen weer opgestart worden. Daar waren we toch wel echt aan toe met zijn allen.

Met deze ontwikkelingen doet zich ook een Gouden Kans voor en dat is ons Gouden (sponsor)pakket.
Doordat wij als VITA 2000 Baarn weer aanwezig zijn op de wedstijden, en ook zelf weer activiteiten en evenementen mogen organiseren, willen wij graag dat onze turn(st)ers, trainers en vrijwilligers er tiptop bij lopen.

Met de door onze hoofdsponsor, Hypotheek & Financiële Planning Baarn, gesponsorde trainingspakken lopen onze trainers (en sommige leden…) er al mooi bij, maar daarnaast zijn wij ook nog op zoek naar sponsoren voor nieuwe poloshirts en T-shirts.
Dit kan via ons Gouden sponsorpakket en dat zou zo maar eens een Gouden Kans kunnen zijn.
Niet alleen help je VITA 2000 mee richting een stukje verdere professionalisering van de vereniging, maar je krijgt zeker ook meer naamsbekendheid van jouw onderneming.

Het Gouden sponsorpakket bevat o.a.:
Logo op T-shirt/polo die trainers gebruiken en te koop is in webshop voor leden
Logo op roll-up banner, die bij de entree van de zaal staat en meegaat naar wedstrijden en evenementen georganiseerd door VITA 2000 Baarn
3x per jaar post op social media (Facebook, Instagram) met, indien gewenst, mogelijkheid tot aanleveren van eigen content
Vermelding op de aparte sponsorpagina op de website van VITA 2000 Baarn waarbij doorgelinkt wordt naar het desbetreffende bedrijf / de eigen website
Heb jij, of werk jij voor, een bedrijf voor wie dit een Gouden Kans is? Neem dan contact op met Harry Suik via voorzitter@vita2000.nl. We komen graag in contact met jou.

Snelheid is wel gewenst, want wij bieden deze Gouden Kans maar aan twee bedrijven aan.
Voor meer informatie over onze andere sponsorpakketten kan je ook een kijkje nemen op onze website.

Evenementen en vrijwilligers

We gaan op kamp!
Het was een beetje onzeker allemaal maar afgelopen week hebben we toch het besluit genomen om het VITA kamp in de komende meivakantie door te laten gaan. Op 2, 3 en 4 mei gaan we, hopelijk met zoveel mogelijk jongens en meiden (recreatie en selectie), naar een leuke locatie in Werkhoven. Een paar dagen boordevol gezelligheid, turnactiviteiten en meer. Deze week ontvangen jullie alle informatie en 29 maart organiseren we hiervoor een informatieavond. We doen hierbij alvast een beroep op ouders voor hulp, we kunnen diverse handjes gebruiken dus geef je snel op.

Safe the date
Noteer zaterdag 25 juni vast in de agenda voor de onderlinge wedstrijd. Altijd een mooie afsluiting van het VITA seizoen.

VITA kinderfeestjes succesvol
Wist je dat we ook kinderfeestjes organiseren bij VITA in de vorm van een gymfeestje of turnfeestje? Zowel voor leden als voor niet leden met als doel ledenwerving. We krijgen echt hele leuke reacties op deze activiteit. Op onze website kun je hierover alles lezen.

Grote Clubactie
Ook afgelopen jaar zijn er weer veel loten via de Grote Clubactie verkocht voor VITA. Met deze opbrengst kunnen we extra materialen aankopen. De top 3 lotenverkopers; Esmee, Pien en Yara ontvingen hiervoor hun zelf uitgekozen cadeautje. Wat een toppers!

Heb je vragen, opmerkingen of wil je een bijdrage leveren aan één of meerdere evenementen? Geef je op via evenementen@vita200.nl.

Nieuwsbrief 25-01-2022

Nieuwsbrief

25-01-2022

Nieuwsbrief januari/februari

VITA 2000

Start van een nieuw jaar

Waar eind 2021 en start 2022 weer vroeg om flexibiliteit en creativiteit van ons trainersteam is het hen wederom gelukt om weer een passend sportaanbod neer te zetten. Gelukkig was dit van korte duur en is nu het voorjaar, en dus de tweede helft van het seizoen, weer in aantocht. Hierin staat het team, zoals jullie van ons gewend zijn, weer met frisse energie klaar om de schouders onder de club te zetten.

Achter de schermen wordt er dan ook op diverse niveaus hard gewerkt om de taken te optimaliseren. Hierin houden we het motto ‘alleen ben je sneller maar samen kom je verder’ voor ogen.
Om jullie even mee te nemen in de work in process: optimaliseren van ledenadministratie door middel van een nieuw systeem, werving van sponsoren, de evenementencommissie is van alle activiteiten een draaiboek aan het maken en op de oproep voor vrijwilligers bieden diverse ouders/lezers zich spontaan aan voor vrijwilligerstaken (EHBO, PR en kascommissie).

Daarnaast komt er weer ruimte om de mooie elementen van VITA 2000 te laten zien. Dit zullen we doen door de maand februari te starten met een vriendenmaand. Want ook samen sporten is veel leuker! Het trainersteam zal aan de slag gaan om methodische en didactische opbouwen van de lessen onder de loep te nemen waarbij we in april/mei de turnsport en de groei van jullie zoon of dochter aan jullie kunnen tonen.

Ook de opzet van de nieuwsbrief zal vanaf nu anders zijn. Elke discipline binnen VITA zal maandelijks een stukje aanleveren waardoor we ook hier samen zorgen voor een nieuwsbrief vol met te gek leesvoer. Deze eerste versie zal deze maand ook hardcopy aan de leden uitgereikt worden.

Jullie lezen: wij hebben mooie plannen waarin we zeker nog vele handjes kunnen gebruiken. Jij bent toch ook bereid om de handjes uit de mouwen te steken? Kijk snel even bij de vrijwilligerstaken.

Met sportieve groet,

Ike Niezing

Bestuurslid HR & Vrijwilligers

nijntje gym

Hoera! Ik heb mijn nijntje beweegdiploma!

Maandag 17 en dinsdag 18 januari was het dan eindelijk zover. Na de lockdown mochten 5 peuters eindelijk hun nijntje beweegdiploma in ontvangst nemen. Sep, Morris, Milou, Ilse en Loes hebben, na een gezellige les, hun diploma met trots in ontvangst genomen.

Morris zit in de groep nijntje gym 3+. In de les heeft hij, samen met de andere peuters, alle beweegvormen geoefend om deze later aan zijn moeder te laten zien. Dat was heel erg leuk. Morris kreeg zijn diploma en mocht het diploma van Sep ook meenemen. Sep was ondertussen al 4 jaar geworden en zat dus op school. Iedereen kreeg een nijntje sticker om het te vieren. Gefeliciteerd Sep en Morris!

Dinsdag was het ook feest. Milou, Ilse en Loes konden zich heerlijk uitleven op alle toestellen en bij alle beweegvormen. Samen met alle andere peuters natuurlijk. Regelmatig lieten ze de juf even zien wat ze allemaal al konden. Ook zij hebben, onder luid applaus van alle peuters, papa’s en mama’s, hun welverdiende nijntje beweegdiploma ontvangen aan het einde van de les. Iedereen kreeg een mooie sticker. Het was tenslotte een feestelijke les.

De volgende ronde beweegdiploma’s is ongeveer in mei.

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

Aan het begin van de maand januari mochten wij niet in de zaal en niet na 17.00 uur turnen. Wij besloten toen om buiten te gaan turnen met de recreatie. Wij zijn toen met alle trainsters en turnsters naar ‘De Bult’ (een speeltuin in Baarn) gegaan. Daar hebben we leuke warming-up spelletjes gespeeld, over banken gebalanceerd en gezwaaid aan de rekstokken. Dit was een groot succes. Ondanks de kou, vonden de kinderen en de trainsters het erg leuk. Voor de kou tijdens de buitenlessen kregen wij als trainsters een muts met onze eigen naam erop van VITA 2000. Deze was gelukkig niet lang nodig, want de week daarop mochten wij met veel plezier weer naar binnen in de zaal. Ondanks dat de kinderen een lange tijd niet geturnd hadden, zijn de afgelopen lessen de kinderen wel lekker uitgedaagd met salto’s. Daarbij hebben wij ook de basis herhaald en begonnen de lessen natuurlijk met een leuk beginspel.

Door trainster Hind

Selectie meisjes

Elke persconferentie is weer spannend, maar wat hebben de jongste selectieturnsters van VITA 2000 een geluk! Op zaterdag 13 februari staat voor hun het allereerste meetmoment van dit seizoen op de planning. Na bijna twee jaar krijgen onze jongste turnsters (geboren in 2015, 2014 en 2013) de kans om in een echte turnhal te laten zien wat zij allemaal al geleerd hebben. En dat is een hoop! Er wordt ontzettend hard gewerkt in de zaal om ons hier van onze beste kant te laten zien, want publiek dat kan er nu ook bij zijn! Met maar liefst 18 turnsters zullen wij deze dag naar Amsterdam afreizen. Zet hem op kanjers en vooral heel veel plezier!

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

Recreatie
In de recreatie zijn de jongens vooral bezig geweest met het leren van de arabier op vloer en het zwaaien aan de hoge rekstok. Met veel jongens hebben we ook voor het eerst geoefend op het toestel voltige. Daarmee oefen je eerst op ‘de paddenstoelen’. De meeste jongens vonden dat nog wel spannend, maar ze deden het super!

STER-groep
Met de STER-groep zijn we vooral bezig geweest om de basis weer even op te pakken. We merkten dat dit toch wel een beetje weggezakt was tijdens de lockdown. Aankomende maand gaan we weer de uitdagingen opzoeken en oefenen we voor de aankomende wedstrijden.

Door trainster Naära

Evenementen, sponsoring en vrijwilligers

Samen met Selma (moeder selectieturnster Yasmin) en trainsters Tamar en Marielle zijn we afgelopen najaar gestart met een verse, nieuwe evenementencommissie. De evenementenkalender is up-to-date gemaakt, Sinterklaas- en verjaardagsfeestje georganiseerd en draaiboeken gemaakt van alle overige evenementen binnen VITA 2000. Dit om de kennis te borgen voor de toekomst en om inzichtelijk te krijgen wat de werkzaamheden en bijvoorbeeld kosten zijn. Hiermee kunnen we taken opsplitsen en delegeren aan andere vrijwilligers en ouders. Want dat laatste is ook bij VITA 2000 een grote uitdaging. We hebben handjes nodig! Naast de onduidelijkheid rondom de corona ontwikkelingen hebben we bijvoorbeeld nu het besluit moeten nemen om het kamp niet door te laten gaan, mede door gebrek aan vrijwilligerscapaciteit.

Door Annemarie (moeder selectieturnster Coco)

Wil jij ook een bijdrage leveren? Kijk dan hieronder wat je kan doen!

Kampcommissie
Wij zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor 2023 de organisatie van het kamp op zich te nemen. Onze trainster Mariëlle heeft samen met de vorige commissie al een heel kamp voorbereid. Dit kon vanwege corona toen niet doorgaan. De hele opzet ligt er dus. Het hoeft alleen tot uitvoer gebracht te worden. Een commissie vormen in je eentje is wat lastig, dus wie komt haar ondersteunen?

Overige taken
Lijkt het je leuk om ons te helpen, maar weet je niet zo goed met wat? Wij hebben nog een hoop mooie taken liggen waar wij ontzettend blij mee zouden zijn als deze opgepakt worden. Neem vooral vrijblijvend contact op via vrijwilligers@vita2000.nl of schiet eens een van onze trainers aan in de zaal.

Sponsoring
Naast handjes zijn sponsoren ook van harte welkom! Wij hebben diverse sponsorpakketten. Wil jij met jouw bedrijf iets betekenen voor onze turnende leden? Kijk dan gauw op onze website wat de mogelijkheden zijn.

Facebook
Instagram