Nieuwsbrief

10-05-2022

Clubapp VITA 2000

Vanaf half mei 2022 gaat de club app van VITA 2000 live!

Deze app kun je downloaden op je mobiel of computer en is reuze handig voor:

  • Het inzien van de gegevens die wij in ons systeem hebben zitten van jouw kind(eren) (dit is wettelijk verplicht vanuit AVG).
  • Het aanpassen van de NAW-gegevens, bijvoorbeeld als jullie gaan verhuizen of een ander mailadres hebben (of een tweede willen toevoegen).
  • Het inzien van alle evenementen die VITA 2000 gedurende het jaar organiseert.
  • Het inzien van de wedstrijden die op de planning staan.
  • Het inzien van de vakanties die VITA 2000 hanteert.
  • Het aan- of afmelden van een les voor de recreatie meisjes, turnen jongen en nijntje gym.

In de toekomst zullen we ook het aan- of afmelden voor evenementen via deze app laten verlopen én wellicht nieuwsberichten gaan versturen.

Maar voor nu:
Jullie ontvangen binnenkort een mail die automatisch uit het systeem wordt gegenereerd (let op je spam!). Hierin staat een link voor de download van de app voor Android en Apple. Maak zelf een wachtwoord aan en kijk daarna rond in de app voor de informatie. Hij is zeer gebruiksvriendelijk, maar bij vragen help ik jullie graag!

Wil je volledig op de hoogte zijn en blijven, download dan snel deze app!!

Met sportieve groet,

Stevelina Overeem

Penningmeester Bestuur VITA 2000 Baarn

nijntje gym

Er komt maar geen einde aan het uitreiken van nijntje Beweegdiploma’s! Na de 3+ groep en de kinderen die tussendoor al vier werden, was nu ook de uitreiking van de diploma’s in de ouder & kind lessen.

Maandag 11 april mochten Valerie, Melle en Marvin het diploma in ontvangst nemen.

Dinsdag 12 april waren Mees, Boaz, Puck, Pepijn, Noud en Sofie aan de beurt. Het uitreiken van de diploma’s is voor alle kinderen een feestje! De les is een zogenoemd beweegfeestje. De zaal staat vol met leuke toestellen en beweegvormen. Er kan naar hartenlust gespeeld en gegymd worden. De beweegvormen rollen, springen, klimmen, klauteren, gaan en lopen, zwaaien, kruipen, samen spelen, gooien en vangen komen allemaal aan bod. Aan het einde sluiten we af met voor ieder kind een kleinigheidje en voor de kinderen die eraan toe zijn het diploma. Het volgende beweegfeestje met diploma uitreiking is ongeveer in november.

Wanneer krijgen kinderen eigenlijk het nijntje Beweegdiploma? Bij VITA 2000 kan dat op verschillende momenten. Twee keer per jaar is er een beweegfeestje. In die les worden de diploma’s uitgereikt. Meestal als de peuters ongeveer één jaar mee hebben gedaan met de lessen nijntje gym. Een uitzondering zijn peuters die pas starten na hun derde jaar. Zij krijgen dan hun diploma als ze vier jaar worden en meer dan 20 lessen gevolgd hebben. 20 lessen is namelijk het minimum aantal lessen dat je gevolgd moet hebben om alle vaardigheden voldoende geoefend te hebben.

Op de foto de trotse Mees. Na zijn grote broer Gijs, die als eerst in Baarn het nijntje Beweegdiploma kreeg, heeft hij nu ook het nijntje Beweegdiploma dik verdiend!

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

We begonnen de maand april met de Diploma Turndag en dat ging super goed. Veel blije turnsters en ouders! De turnsters hebben kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd in de lessen. Ze hebben allemaal hard geoefend en dat was ook te zien. Iedere turnster heeft aan het eind een medaille gekregen tijdens de prijsuitreiking. Naast de medaille kregen zij ook hun diploma met stickers mee.

Deze maand was het ook heerlijk weer dus hebben we sommige warming-up’s buiten gedaan. Even lekker genieten van de zon. En daarna weer hard aan het werk. We hebben veel gebalanceerd op de balken en op vloer verschillende oefeningen gedaan.

Door trainster Noëlle

Selectie meisjes

Jeetje! Wat is er weer veel gebeurd in een maand. De middenbouw turnsters turnden hun eerste voorwedstrijd en hoe! Er werden een hele hoop successen behaald. Daarnaast behaalden assistenten Lieke, Lieke en Britt hun Assistent Leider 2 diploma, maar wat ik deze maand nog wel het meest bijzonder vond is dat er een aantal turnsters behoorlijk uit hun comfortzone zijn gegaan tijdens de workshop Performance van choreografe Loraine Heutinck. Ondanks dat het best een beetje spannend was, hebben ze het super gedaan en gaan we allemaal (zowel turnsters als trainster) met een mooie gevulde rugzak met tips en tricks de komende periode weer lekker aan de slag om weer te kunnen shinen tijdens de volgende voorwedstrijden.

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

In april hebben de jongens niet alleen hard getraind, maar ook een wedstrijdje gedaan! Er kwamen veel ouders en opa’s en oma’s kijken, het was een geslaagde dag. We hebben afgelopen maand met de jongens verder aan een goede basis gewerkt. Dit is heel erg belangrijk, omdat je basiselementen zoals een mooie handstand op vrijwel alle toestellen kan gebruiken. Mica en ik zien veel vooruitgang bij de techniek van de jongens, dat maakt ons enthousiast! Toch staat het plezier bij turnen uiteindelijk voorop, dus was er de les voor de vakantie een speelles!

Op de foto’s zie je de wedstrijd van 10 april.

Door trainster Myrthe

Evenementen en vrijwilligers

VITA kamp 2022
Wat was het leuk vorige week in Werkhoven! Met zo’n 45 jongens, meiden en leiding was het 3 dagen genieten op kamp. Turnen in een echte turnhal, spelletjes binnen en buiten, een heuse dropping voor de 12+ meiden, een spectaculair circus, de BBQ en een spetterende Bonte Avond. Er waren zelfs een aantal dappere kids die buiten hebben gezwommen. Brrrr… Maar bovenal volop gezelligheid in de typische VITA sfeer van saamhorigheid. Gelukkig hebben we de foto’s nog die eind deze week te vinden zijn op onze website.

We danken alle kids voor de gezelligheid en nogmaals alle leiding en hulpouders voor hun bijdrage.

Avondvierdaagse
Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni is er weer avondvierdaagse in Baarn. VITA loopt mee met twee afstanden, de 5 en de 10 km en het zou leuk zijn als we weer met een grote, blauwe slinger herkenbaar door Baarn gaan. Via de reguliere lessen volgt het aanmeldformulier.

We hebben al enkele ouders gevonden die helpen met de voorbereidingen, belangrijk dat we ook extra handjes hebben in de week zelf. Geef je op via evenementen@vita2000.nl.

Vrijwilligersoproepen
Wij zoeken nog iemand die zich aan wil sluiten bij onze gezellige evenementencommissie. We kunnen nog wel wat extra handjes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Grote Clubactie die er dit najaar weer aankomt. Een belangrijk onderdeel voor de clubinkomsten.

Liever een losse concrete taak? Wij zijn ook op zoek naar iemand die twee keer per jaar eens met een kritisch oog door onze website wilt gaan. Zijn alle teksten nog up to date en staat alles nog in dezelfde stijl?

Lijkt jou een van deze taken wat? Geef je dan snel op via evenementen@vita2000.nl.

Voor de agenda:
Zaterdag 25 juni – Onderlinge wedstrijd
Zaterdag 3 september – Cultureel Festival

Door Annemarie

Facebook
Instagram