Nieuwsbrief

01-05-2021

VITA nieuws mei 2021

Beste ouders en leden, 

We raken er zo langzamerhand steeds meer aan gewend: het buiten sporten. Zo hebben we met elkaar de afgelopen periode weer mogen genieten van leuke initiatieven. Ook de komende periode staan er leuke dingen op de planning. 

In deze nieuwsbrief nemen wij jullie hier dan ook graag verder in mee. 

Veel leesplezier gewenst en tot snel! 

Met sportieve groet, 

Het bestuur van VITA 2000 Baarn

Club van het Jaar

VITA 2000 Baarn maakt kans om Club van het Jaar te worden in de gemeente, de provincie en zelfs landelijk!
De gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. Je hebt minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de opgegeven motivatie waarom VITA 2000 Baarn ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden.

Daarnaast maakt VITA 2000 Baarn kans op een ‘wildcard’. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom VITA 2000 Baarn de titel ‘Club van het Jaar’ verdient. Hierbij wordt gekeken naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant.

De vakjury kiest uiteindelijk de landelijke winnaar in de categorie sport en cultuur. Als winnaar ontvang je naast erkenning en waardering voor al het moois dat op de club plaatsvindt, een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo om Gymnastiekvereniging VITA 2000 Baarn extra in de schijnwerpers te zetten.

De afgelopen periode is meer dan ooit naar voren gekomen waarom VITA 2000 Club van het Jaar zou moeten worden. Wij blikken hier graag de komende periode met jullie op terug via onze social media kanalen.

Nog niet gestemd? Dat kan hier tot en met 24 mei. Nodig ook vrienden en familie uit om op VITA 2000 te stemmen!

Geslaagde Koningsdag!

VITA 2000 grijpt in deze periode elk moment aan om er voor haar leden een echt feestje van te maken. Zo ook afgelopen week met Koningsdag! Alle peuters van nijntje gym deden oud Hollandse spelletjes in de speeltuin aan de Jan Steenlan. En wat genoten de peuters daarvan! Voor de eerste keer in je leven koekhappen. Hoe leuk is dat! Met je handjes op de rug. Wel moeilijk! Ook onder andere eendjes vissen, blikgooien, ringwerpen, hinkelen en verspringen stonden op het programma. Vol trots gingen ze met een volle stempelkaart naar huis.

Op het sportveld van de Waldheim-mavo stond een turninstuif met oud Hollandse spelletjes op het programma. De leden tot 12 jaar waren allemaal welkom, samen met een vriendje of vriendinnetje. Lekker spijkerpoepen, blikwerpen, koekhappen. En daarnaast ook nog je kunsten laten zien op de turntoestellen. Er was een geweldige opkomst. Zo’n 75 kinderen hebben meegedaan. Heel veel blije gezichten!

Voor de oudste leden organiseerde VITA 2000 een echte Koninklijke lunch. Je eigen picknick kleedje mee en een plekje zoeken op het gras. Iedereen had ook wat lekkers meegebracht. Super chill! Het weer kon natuurlijk niet beter. Het was een heerlijke dag.

Buitensportaanbod

Zolang het buiten sporten van kracht is, biedt VITA 2000 onderstaand sportaanbod aan. De selectie meisjes van VITA 2000 is los geïnformeerd over hun trainingsmogelijkheden. 

Wil je graag een vriendje of vriendinnetje meenemen? Dat kan! De gehele buitensportperiode mag iedereen die dat wil geheel vrijblijvend en kosteloos meedoen. 

Kijk op onze website voor eventuele uitzonderingsdata.

Vooruitblik

De selectie turnsters van VITA 2000 hebben de afgelopen periode hard geoefend om een mooie demonstratie in elkaar te zetten. Het idee is namelijk om deze demonstratie te laten zien bij verschillende verzorgingshuizen. De komende maand gaan wij dan ook een hoop ouderen verrassen met een te gek optreden!

Jeugdhonk ook voor meiden!

In samenwerking met Nationaal Bureau Sport Stimulering vond er onlangs een te gekke fototocht plaats voor meiden vanaf 12 jaar. De meiden moesten de locaties zoeken waar de desbetreffende foto gemaakt was en op sommige plekken ook opdrachten doen. Na afloop is het de meiden, door het goed uitvoeren van de opdrachten, gelukt om met de verkregen hints een bom te ontmantelen! 

De fototocht werd mogelijk gemaakt door het Jeugdhonk van Baarn. Bij het Jeugdhonk is er iedere maand geld beschikbaar om vette dingen te organiseren voor jou en je vriendinnen! Twee keer per week kan je komen chillen en kletsen met anderen en één keer in de maand worden speciale activiteiten georganiseerd zoals een bakavond, filmavond, mountainbiken, bubbelvoetbal en natuurlijk een feestje!

Ben je benieuwd wat er nog meer gedaan wordt bij het Jeugdhonk? Kijk dan op Instagram @JeugdhonkBaarn of sluit je aan bij de WhatsApp groep. Neem hiervoor contact op met Mariëlle via marielle@vita2000.nl of 06-23172352.

Nieuw ledensysteem

VITA 2000 is druk bezig met het overstappen naar een nieuw ledensysteem. Dit systeem heet AllUnited en zal een stuk professioneler en makkelijker zijn dan ons huidige ledensysteem Digimembers. Het kan zijn dat je in de komende periode hier al wat over gaat zien of horen. In de volgende nieuwsbrief informeren wij jullie hier verder over.

Sponsorkliks

Koop je wel eens online? Vergeet de volgende keer dan niet om eerst www.sponsorkliks.com te bezoeken en VITA 2000 te selecteren.  

Via de knop van SponsorKliks kom je uit bij ruim 500 winkels waar je precies hetzelfde betaalt alleen gaat er nu een commissie naar VITA 2000. Deelnemende winkels zijn bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Booking.com, Thuisbezorgd.nl 

Je sponsort dus gratis! Kleine moeite, groot plezier! 

FTB (Fysiotherapie Training & Beweging)

VITA 2000 werkt sinds kort samen met FTB Baarn. 

Voor het maken van afspraak voor het spreekuur, of voor vrijblijvend advies kun je contact met FTB opnemen via het daarvoor bestemde WhatsApp nummer. Op deze manier weet de behandelaar dat je sport bij VITA 2000 en zal dan vragen of het goed is dat zij VITA 2000 op de hoogte houdt van de ontwikkeling van jouw blessure en behandeling. 

Op die manier kunnen we met elkaar werken aan een goed herstel! 

Alle informatie is te vinden op onze website.

Even voorstellen

In de categorie ‘even voorstellen’ is het deze nieuwsbrief de beurt aan Sandra, Lauren en Myrthe.

Sandra van Surksum
Hoi! Ik ben Sandra van Surksum. ik ben algemeen bestuurslid en mijn aandachtspunt is de recreatie afdeling.
Ik woon samen met mijn man Mark ,dochter Linsey en zoon Dylano in Baarn.
Ik werk momenteel als thuiszorgmedewerker en daarnaast heb ik mijn eigen coachpraktijk Ynside en begeleid ik mensen op het gebied van Vitaliteit.
Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en daar hoort bewegen/trainen natuurlijk ook bij!
Onze dochter Linsey turnt al een aantal jaar bij de recreatie en doet dit 2x in de week met veel plezier. De reden dat ik in het bestuur ben gegaan is dat ik het leuk vind om op de achtergrond een steentje bij te kunnen dragen aan de turnvereniging. Inmiddels ben ik al 1,5 jaar algemeen bestuurslid en doe dit met veel plezier.
We hebben een leuk en enthousiast team, waarin we laten zien dat we ondanks deze gekke tijden een leuke, gezellige en vooral betrokken turnverenging zijn. Dit zie je terug in de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd de afgelopen jaren en in het bijzondere afgelopen jaar!
Mochten jullie nog vragen/ opmerkingen hebben? Spreek me dan gerust aan of mail naar VITA 2000 Baarn.

Lauren Hollander
Hoi! Mijn naam is Lauren Hollander en ik ben 21 jaar. Ik studeer Aviation in Amsterdam en sinds kort mag ik dat ook mijn woonplaats noemen. Sinds mijn vijfde ben ik actief in de turnwereld, ik ben begonnen met trainen bij de Springbokken in Soest en later ook bij GymXL Amersfoort. Toen ik 13 was en bezig was met mijn warming-up van mijn eigen training, werd ik gevraagd of ik het leuk zou vinden om te assisteren bij de meisjes recreatie in Soest. Dit aanbod vond ik hartstikke leuk en heb ik meteen aangegrepen. Sindsdien ben ik gaan lesgeven in Soest. Na een aantal jaar werd ik door Mariëlle gevraagd of ik het ook leuk zou vinden om af en toe te helpen bij VITA 2000. Hier heb ik ja op gezegd en sindsdien ben ik ook betrokken bij VITA 2000.

Myrthe van den Heuvel
Ik ben Myrthe van den Heuvel en ik ben 16 jaar. Ik doe VWO op het Griftland College in Soest. Ik assisteer nu 3 jaar bij VITA 2000. Op dit moment help ik ben de meisjes selectie lessen, en af en toe bij de jongens. Eerder heb ik ook geassisteerd bij de meisjes recreatie, maar dat doe ik op dit moment niet. Ik haal heel veel plezier uit het lesgeven! Ik probeer de kids uit te dagen en vind het leuk om te zien dat ze zichzelf steeds beter leren kennen en hun angsten leren overwinnen. In november ben ik, samen met een aantal andere assistenten, geslaagd voor de Assistent Leider 2 opleiding. Naast het lesgeven turn ik zelf al een aantal jaar in de selectie en zit ik in de kledingcommissie van VITA 2000. Het is altijd heel gezellig op de club en ik hoop nog een tijd door te kunnen gaan met lesgeven!

Facebook
Instagram