Turnen selectie meisjes

Binnen VITA 2000 Baarn is het ook mogelijk om te turnen op selectieniveau en daarbij nog verder uit te groeien tot een mooie, elegante en sterke turnster. Dit gebeurt op basis van uitnodiging waarbij het jongste lid ongeveer 5/6 jaar is.

Opbouw selectie

De selectie van VITA 2000 Baarn bestaat uit een afdeling met turnsters die uitkomen in de voorgeschreven oefenstof en een afdeling met turnsters die uitkomen in de keuze oefenstof. In de voorgeschreven oefenstof komt VITA 2000 Baarn uit in de niveaus D2 en D1 (5de en 4de divisie). In de keuze oefenstof komt VITA 2000 Baarn uit in de divisies 6 tot en met 4. In welk niveau een turnster uitkomt gebeurt altijd in overleg met de turnster, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de trainer.

Opbouw trainingen

De selectietrainingen van VITA 2000 Baarn duren twee uur waarbij er sprake is van een gezamenlijke warming-up van ongeveer een half uur. Vervolgens wordt er gewerkt in groepjes op de vier verschillende toestellen (vloer, sprong, brug en balk) of klassikaal methodisch gewerkt aan een bepaald onderdeel/element. Ook aan onderdelen als lenigheid en kracht wordt geregeld aandacht besteed. Daarnaast bezitten de selectieleden van VITA 2000 Baarn ook hun eigen doelenboekje, waarbij voor hen inzichtelijk wordt wat er op de verschillende toestellen van hen verwacht wordt en waar zij dan dus ook, al dan niet zelfstandig, aan kunnen werken.

Wedstrijden

Bij deelname aan de selectie van VITA 2000 Baarn is het deelnemen aan selectiewedstrijden verplicht. Gedurende het jaar vinden er verschillende wedstrijden plaats. Het seizoen start vaak met een zogeheten oefenwedstrijd. Vervolgens vinden er twee officiële voorwedstrijden plaats, waarbij doorstroming naar een of meerdere finales kan volgen.

Ondanks dat het deelnemen aan de selectie van VITA 2000 Baarn bepaalde verplichtingen en verwachtingen van de turnsters met zich meebrengt, staat bij VITA 2000 Baarn binnen de selectie ook het plezier centraal. Hoewel turnen een individuele sport is worden successen met elkaar gedeeld en gevierd en is het proces geregeld belangrijker dan het resultaat! Er heerst dan ook een heel fijne, gezellige, ontspannen sfeer binnen de selectie van VITA 2000 Baarn, waar tevens hard wordt gewerkt.

Het selectie turnpakje

Binnen de selectie van VITA 2000 Baarn is het verplicht om het selectie turnpakje in bezit te hebben. Geadviseerd wordt om deze alleen te dragen tijdens de wedstrijden.

Klik hier om het turnpakje te bestellen!

Facebook
Instagram