Nieuwsbrief

09-04-2022

Ontwikkeling

Wat voelt het fijn dat we eindelijk echt weer kunnen doen wat we altijd deden: lekker gymmen/turnen in de zaal met daarbij de mogelijkheid om te laten zien wat je kan middels een nijntje Beweegfeestje, een Diploma Turndag of op een van de (voor)wedstrijden. Dit zou niet mogelijk zijn zonder deskundige leiding. En of we die hebben!

Het is gaaf om te zien dat er maar liefst 8 assistenten zijn in de leeftijdscategorie 12-14 jaar die binnen de eigen trainingen de Assistent Leider 1 opleiding volgen. Daarnaast doen er 3 assistenten zelfs al de Assistent Leider 2 opleiding. Ook onze andere trainers zijn blijvend in ontwikkeling. Zo hebben Mica en Myrthe (trainers turnen jongens) een kijkje genomen in de keuken van een andere vereniging en jureer ik zelf dit seizoen een aantal wedstrijden voor een andere vereniging. Naast dat je zo elkaar helpt (want zonder juryleden geen wedstrijd), leer ik daar als trainster ook weer van. Even door de jurybril kijken is toch anders dan door de bril als trainster. En hier kan je maar zo je voordeel mee opdoen als je weer zelf met je turnsters op een wedstrijd staat!

Het is tof dat ons huidige trainersteam zich zo ontwikkelt, maar het is ook te gek dat we twee nieuwe trainers van buitenaf aan hebben weten te trekken met daarbij weer een hele andere kijk op het turnen wat het niveau van de selectieturnsters binnen VITA zeker ten goede zal komen. In de volgende nieuwsbrief stellen wij deze trainers graag aan jullie voor.

Voor nu wens ik jullie veel leesplezier met al het andere VITA nieuws wat in deze nieuwsbrief naar voren komt.

Met sportieve groet,

Mariëlle van Maurik

Hoofdtrainster & Technisch Coördinator

nijntje gym

Na de herfstvakantie startte de 3+ groep nijntje gym. Een leuk groepje van 6 peuters. In 20 lessen hebben ze geoefend met alle motorische vaardigheden van het Beweegdiploma. Daarnaast hebben ze ook geoefend in spelen zonder ouder, samen spelen en spelletjes. En wat was dat leuk! De peuters werden een hecht groepje. Maandag 28 maart mochten ze dan ook hun welverdiende nijntje Beweegdiploma 1 in ontvangst nemen. In deze laatste les hebben ze eerst alle onderdelen geoefend om daarna aan hun ouders te laten zien wat ze allemaal al konden. En dat was VEEL!. Bedankt Levine, Morris, Rosalie, Vere, Mia en Dante voor de leuke lessen.

Er start geen nieuwe groep 3+. Er is te weinig doorstroming om deze les te continueren. Wie weet in de toekomst.

(Op de foto zien we de trotse Rosalie en Dante. Gefeliciteerd!)

Recreatie meisjes

In de maand maart hebben de recreatie turnsters een leuke activiteit gehad!
In het begin van de maand hebben we een instuif georganiseerd voor alle turnsters, en er mochten ook vriendjes of vriendinnetjes meegenomen worden. Iedereen mocht kiezen wat ze wilden doen, of het nou zwaaien aan de brug was of een salto in de trampoline. Het was een hele gezellige dag.

Daarbij hebben de turnsters in de les hard getraind aan hun oefeningen voor de Diploma Turndag! Ze hebben veel aan brug gewerkt, ze hebben leuke sprongen op balk gedaan en ze hebben de coolste trucs op vloer en sprong geoefend. Dit was een groot feest om alvast te oefenen voor de Diploma Turndag.

Door trainster Lara

Selectie meisjes

Bij de selectie meisjes vindt uitbreiding en groei plaats! Het lesrooster is aangepast waarbij de onderbouw gaat trainen in kleinere groepen. De middenbouw- en een aantal bovenbouwturnsters hebben er een training van 3 uur in plaats van 2 uur bij gekregen en we hebben een andere verdeling met trainers kunnen realiseren. Met deze nieuwe indeling van trainingen, verdeling van trainers en de komst van twee trainers van buitenaf daarbij, hopen wij de komende periode een groei in niveau te realiseren. Aan het enthousiasme en de gedrevenheid van zowel de trainers als de turnsters kan het in ieder geval niet liggen!

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

Met ingang van afgelopen maand hebben Mica en ik de jongensafdeling van VITA overgenomen van trainster Naära. Zij gaat na de zomer helaas verhuizen naar Duitsland. De komende tijd geeft ze samen met Mica nog wel het extra uur op vrijdag. Ook heeft zij een kleine onderlinge wedstrijd georganiseerd die nog op de planning staat.

De jongens zijn in maart vooral bezig geweest met het leggen van een goede basis. Bij turnen is het belangrijk om een aantal basisoefeningen goed te kunnen, dit helpt later bij het aanleren van moeilijkere onderdelen. We hebben onder andere gewerkt aan koprollen, handstanden en zwaaien aan rek en in de ringen.

Mica en ik merken dat de nieuwe indeling erg prettig is! Door het opsplitsen van de groepen is er minder verschil in leeftijd en meer ruimte om te ontwikkelen.

Op de foto’s zie je Mica die onze STER-groep uitlegt wat het plan is voor de les, en assistent Tijn die een originele warming-up aan het geven is!

Door trainster Myrthe

Kamp en Avondvierdaagse

e evenementencommissie is momenteel samen met onze penningmeester Stevelina en twee ouders ook de kampcommissie. Want over een paar weken is het al zover, dan gaan we drie dagen op kamp met bijna 50 kids. 29 maart kwamen er al een aantal ouders in de Waldheim om geïnformeerd te worden over het leuke programma in Werkhoven. Turnen, spelletjes, een BBQ, zwemmen met mooi weer, een bonte avond. Zomaar wat leuke activiteiten die georganiseerd worden. De komende weken zullen de welbekende laatste puntjes op de i gezet gaan worden. Ook hier zullen we her en der nog wat extra handjes kunnen gebruiken, de betreffende ouders worden hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. We vertrekken maandag 2 mei. Wil jouw zoon of dochter ook nog mee? Dat kan nog. Zie hiervoor alle informatie in de mail.

Vast al in de media gelezen? In Baarn zal er dit jaar weer een avondvierdaagse georganiseerd worden! Het zou leuk zijn als VITA 2000 weer als grote slinger mee kan lopen. Hier hebben wij wel vrijwilligers voor nodig die de organisatie hiervan op willen pakken. Hierbij gaat het om het verzamelen van aanmeldingen, het doen van de inschrijvingen, het versturen van informatie naar de deelnemers, zorgen dat er elke avond catering op de route staat etc. De avondvierdaagse vindt plaats van 7 juni tot en met vrijdag 10 juni. Vind je het leuk om hier je steent in bij te dragen? Geef je dan op via: evenementen@vita2000.nl

Door Annemarie

Facebook
Instagram