Nieuwsbrief

25-01-2022

Nieuwsbrief januari/februari

VITA 2000

Start van een nieuw jaar

Waar eind 2021 en start 2022 weer vroeg om flexibiliteit en creativiteit van ons trainersteam is het hen wederom gelukt om weer een passend sportaanbod neer te zetten. Gelukkig was dit van korte duur en is nu het voorjaar, en dus de tweede helft van het seizoen, weer in aantocht. Hierin staat het team, zoals jullie van ons gewend zijn, weer met frisse energie klaar om de schouders onder de club te zetten.

Achter de schermen wordt er dan ook op diverse niveaus hard gewerkt om de taken te optimaliseren. Hierin houden we het motto ‘alleen ben je sneller maar samen kom je verder’ voor ogen.
Om jullie even mee te nemen in de work in process: optimaliseren van ledenadministratie door middel van een nieuw systeem, werving van sponsoren, de evenementencommissie is van alle activiteiten een draaiboek aan het maken en op de oproep voor vrijwilligers bieden diverse ouders/lezers zich spontaan aan voor vrijwilligerstaken (EHBO, PR en kascommissie).

Daarnaast komt er weer ruimte om de mooie elementen van VITA 2000 te laten zien. Dit zullen we doen door de maand februari te starten met een vriendenmaand. Want ook samen sporten is veel leuker! Het trainersteam zal aan de slag gaan om methodische en didactische opbouwen van de lessen onder de loep te nemen waarbij we in april/mei de turnsport en de groei van jullie zoon of dochter aan jullie kunnen tonen.

Ook de opzet van de nieuwsbrief zal vanaf nu anders zijn. Elke discipline binnen VITA zal maandelijks een stukje aanleveren waardoor we ook hier samen zorgen voor een nieuwsbrief vol met te gek leesvoer. Deze eerste versie zal deze maand ook hardcopy aan de leden uitgereikt worden.

Jullie lezen: wij hebben mooie plannen waarin we zeker nog vele handjes kunnen gebruiken. Jij bent toch ook bereid om de handjes uit de mouwen te steken? Kijk snel even bij de vrijwilligerstaken.

Met sportieve groet,

Ike Niezing

Bestuurslid HR & Vrijwilligers

nijntje gym

Hoera! Ik heb mijn nijntje beweegdiploma!

Maandag 17 en dinsdag 18 januari was het dan eindelijk zover. Na de lockdown mochten 5 peuters eindelijk hun nijntje beweegdiploma in ontvangst nemen. Sep, Morris, Milou, Ilse en Loes hebben, na een gezellige les, hun diploma met trots in ontvangst genomen.

Morris zit in de groep nijntje gym 3+. In de les heeft hij, samen met de andere peuters, alle beweegvormen geoefend om deze later aan zijn moeder te laten zien. Dat was heel erg leuk. Morris kreeg zijn diploma en mocht het diploma van Sep ook meenemen. Sep was ondertussen al 4 jaar geworden en zat dus op school. Iedereen kreeg een nijntje sticker om het te vieren. Gefeliciteerd Sep en Morris!

Dinsdag was het ook feest. Milou, Ilse en Loes konden zich heerlijk uitleven op alle toestellen en bij alle beweegvormen. Samen met alle andere peuters natuurlijk. Regelmatig lieten ze de juf even zien wat ze allemaal al konden. Ook zij hebben, onder luid applaus van alle peuters, papa’s en mama’s, hun welverdiende nijntje beweegdiploma ontvangen aan het einde van de les. Iedereen kreeg een mooie sticker. Het was tenslotte een feestelijke les.

De volgende ronde beweegdiploma’s is ongeveer in mei.

Door trainster Marina

Recreatie meisjes

Aan het begin van de maand januari mochten wij niet in de zaal en niet na 17.00 uur turnen. Wij besloten toen om buiten te gaan turnen met de recreatie. Wij zijn toen met alle trainsters en turnsters naar ‘De Bult’ (een speeltuin in Baarn) gegaan. Daar hebben we leuke warming-up spelletjes gespeeld, over banken gebalanceerd en gezwaaid aan de rekstokken. Dit was een groot succes. Ondanks de kou, vonden de kinderen en de trainsters het erg leuk. Voor de kou tijdens de buitenlessen kregen wij als trainsters een muts met onze eigen naam erop van VITA 2000. Deze was gelukkig niet lang nodig, want de week daarop mochten wij met veel plezier weer naar binnen in de zaal. Ondanks dat de kinderen een lange tijd niet geturnd hadden, zijn de afgelopen lessen de kinderen wel lekker uitgedaagd met salto’s. Daarbij hebben wij ook de basis herhaald en begonnen de lessen natuurlijk met een leuk beginspel.

Door trainster Hind

Selectie meisjes

Elke persconferentie is weer spannend, maar wat hebben de jongste selectieturnsters van VITA 2000 een geluk! Op zaterdag 13 februari staat voor hun het allereerste meetmoment van dit seizoen op de planning. Na bijna twee jaar krijgen onze jongste turnsters (geboren in 2015, 2014 en 2013) de kans om in een echte turnhal te laten zien wat zij allemaal al geleerd hebben. En dat is een hoop! Er wordt ontzettend hard gewerkt in de zaal om ons hier van onze beste kant te laten zien, want publiek dat kan er nu ook bij zijn! Met maar liefst 18 turnsters zullen wij deze dag naar Amsterdam afreizen. Zet hem op kanjers en vooral heel veel plezier!

Door trainster Mariëlle

Turnen jongens

Recreatie
In de recreatie zijn de jongens vooral bezig geweest met het leren van de arabier op vloer en het zwaaien aan de hoge rekstok. Met veel jongens hebben we ook voor het eerst geoefend op het toestel voltige. Daarmee oefen je eerst op ‘de paddenstoelen’. De meeste jongens vonden dat nog wel spannend, maar ze deden het super!

STER-groep
Met de STER-groep zijn we vooral bezig geweest om de basis weer even op te pakken. We merkten dat dit toch wel een beetje weggezakt was tijdens de lockdown. Aankomende maand gaan we weer de uitdagingen opzoeken en oefenen we voor de aankomende wedstrijden.

Door trainster Naära

Evenementen, sponsoring en vrijwilligers

Samen met Selma (moeder selectieturnster Yasmin) en trainsters Tamar en Marielle zijn we afgelopen najaar gestart met een verse, nieuwe evenementencommissie. De evenementenkalender is up-to-date gemaakt, Sinterklaas- en verjaardagsfeestje georganiseerd en draaiboeken gemaakt van alle overige evenementen binnen VITA 2000. Dit om de kennis te borgen voor de toekomst en om inzichtelijk te krijgen wat de werkzaamheden en bijvoorbeeld kosten zijn. Hiermee kunnen we taken opsplitsen en delegeren aan andere vrijwilligers en ouders. Want dat laatste is ook bij VITA 2000 een grote uitdaging. We hebben handjes nodig! Naast de onduidelijkheid rondom de corona ontwikkelingen hebben we bijvoorbeeld nu het besluit moeten nemen om het kamp niet door te laten gaan, mede door gebrek aan vrijwilligerscapaciteit.

Door Annemarie (moeder selectieturnster Coco)

Wil jij ook een bijdrage leveren? Kijk dan hieronder wat je kan doen!

Kampcommissie
Wij zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor 2023 de organisatie van het kamp op zich te nemen. Onze trainster Mariëlle heeft samen met de vorige commissie al een heel kamp voorbereid. Dit kon vanwege corona toen niet doorgaan. De hele opzet ligt er dus. Het hoeft alleen tot uitvoer gebracht te worden. Een commissie vormen in je eentje is wat lastig, dus wie komt haar ondersteunen?

Overige taken
Lijkt het je leuk om ons te helpen, maar weet je niet zo goed met wat? Wij hebben nog een hoop mooie taken liggen waar wij ontzettend blij mee zouden zijn als deze opgepakt worden. Neem vooral vrijblijvend contact op via vrijwilligers@vita2000.nl of schiet eens een van onze trainers aan in de zaal.

Sponsoring
Naast handjes zijn sponsoren ook van harte welkom! Wij hebben diverse sponsorpakketten. Wil jij met jouw bedrijf iets betekenen voor onze turnende leden? Kijk dan gauw op onze website wat de mogelijkheden zijn.

Facebook
Instagram