Nieuwsbrief

31-12-2021

Woordje van de voorzitter

 

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2021. Een jaar dat voor de meesten van ons wederom vol stond van uitdagingen op zowel het persoonlijke, zakelijke als sportieve vlak.

Als bestuur hebben wij het afgelopen jaar natuurlijk ook onze uitdagingen gekend. Zo was het iedere persconferentie weer spannend om te horen wat de nieuwe regels werden en hoe wij eventuele beperkingen op een goede manier konden implementeren in het lesrooster. Uiteraard was er soms irritatie, onbegrip of frustratie als er weer beperkende maatregelen werden opgelegd aan de binnensport, maar dat werd snel daarna omgezet in denken in mogelijkheden en oplossingen. En dat maakt mij als voorzitter oprecht trots.

Trots op de flexibiliteit en creativiteit van mijn medebestuursleden en het trainers- en begeleidersteam om alle ideeën steeds weer in goede banen te leiden en te zorgen dat de lessen binnen de geldende regels aangeboden worden, trots op onze leden die net zo flexibel zijn geweest met de steeds aangepaste lestijden en/of lesdagen, maar ook trots op jullie als ouder die ons als vereniging al die tijd is blijven steunen. Ik wil eenieder daar namens het bestuur voor bedanken.

Ondanks alle uitdagingen hebben wij het afgelopen jaar ook mooie stappen gezet en een aantal daarvan wil ik graag met jullie delen.

Het afgelopen jaar hebben er enkele mutaties plaatsgevonden binnen het bestuur waardoor we nu bijna op volle sterkte zijn. Ondanks dat we nog op zoek zijn naar iemand die als bestuurslid affiniteit heeft met het jongens turnen en we ook op zoek zijn naar iemand die affiniteit heeft met nijntje gym (ja, je mag dit lezen als een oproep…) ben ik heel blij met de huidige samenstelling van het bestuur en ben ik dankbaar dat het ons wederom gelukt is om een mooi team samen te stellen om verder te bouwen.

Ook hebben we na jaren eindelijk een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Hypotheek & Financiële Planning Baarn. Hierdoor loopt ons trainersteam nu in prachtige trainingspakken en T-shirts en dat geeft een mooie uitstraling naar buiten toe.

Binnen het trainersteam hebben een groot aantal meiden hun Assistent Leider 2 opleiding gehaald, waardoor wij over steeds meer gediplomeerde trainers kunnen beschikken en dat komt het niveau van onze lessen uiteraard ten goede. Daarnaast beschikt iedereen nu ook over een geldig EHBO diploma en een VOG. Ook is het geweldig om het enthousiasme te zien bij de 12+ leden om te starten als assistent en zodoende eventueel ook door te groeien naar trainer. Daarbij is het mooi om te zien dat Marina zich, namens de KNGU, officieel beweegcoach mag noemen, wat ook een positieve werking heeft op ons als vereniging.

Andere positieve punten zijn onder andere het nieuwe ledenadministratiesysteem waardoor wij als vereniging meer en sneller inzicht hebben in ons ledenbestand en wat meer ondersteuning biedt aan ons trainersteam. Onze website die de afgelopen tijd verbeterd is en momenteel ook de benodigde aandacht krijgt, het Cultureel Festival dat ondanks de aanpassingen een hele mooie en leuke dag geworden is en voor nieuwe leden heeft gezorgd, in het verlengde daarvan de groei van het aantal jongens dat bij ons turnt.

Kortom in een jaar dat vol heeft gestaan met uitdagingen waren er voor ons als VITA 2000 gelukkig ook een aantal lichtpuntjes. Mede daardoor mogen wij ons met recht Club van het Jaar van de provincie Utrecht noemen en hebben wij mooie media aandacht mogen ontvangen door onder andere een item op het Jeugdjournaal.

Ik wil iedereen nogmaals danken voor zijn/haar inzet, flexibiliteit, creativiteit en voor de steun van het afgelopen jaar en wens eenieder hele fijne feestdagen en een heel mooi en gezond 2022.

Met sportieve groet,

Harry Suik

Facebook
Instagram