Nieuwsbrief

01-06-2021

VITA nieuws juni 2021

FEEST

Beste ouders en leden,

Het is dubbel feest voor VITA 2000! Want wat zijn we blij dat we weer binnen mogen sporten en dat al onze leden weer maximaal kunnen genieten van de mooie gym- en turnsport. De buitensportperiode was weer een bijzondere tijd waarin VITA 2000 zich heeft weten te onderscheiden. Zij viel op en dat werd gesupport door onze leden, ouders van leden, andere betrokkenen maar zelfs ook door voor ons onbekenden. Wij mogen ons dan ook met trots een jaar lang de Club van het Jaar van de provincie Utrecht noemen. Helaas komen wij niet meer in aanmerking voor de landelijke titel, maar dat wij het met elkaar tot de club van de provincie hebben geschopt is al een hele bijzondere prestatie! Wij nemen jullie via onze social media kanalen de komende dagen graag mee in de pitch die gegeven is. Lees en kijk vooral mee en geniet! VITA is een club voor en door leden die zich inzet om het beste uit ieder kind te halen waarbij plezier voorop staat. Dit is iets waar wij ons voor in zullen blijven zetten. Voor de kinderen van nu, maar ook voor die in de toekomst.

Met sportieve groet,
Het bestuur van VITA 2000 Baarn

Terugblik naar geweldige demonstraties

April doet wat ie wil, maar mei kon er ook wat van! In deze maand stonden er een aantal te gekke demonstraties op de agenda om te geven bij diverse verzorgingshuizen. Helaas moesten sommige demonstraties meerdere keren verzet worden vanwege het weer. De afgelopen maand heeft de meisjes selectie afdeling van VITA 2000 in totaal drie demonstraties gegeven. Dit bij verzorgingshuis Holland een vestiging van Domus Magnus en bij de verzorgingshuizen Elisabeth Park en Noorderhof, onderdeel van Lyvore. In juni zal er nog een demonstratie gegeven worden bij Santvoorde onderdeel van Amaris en daarmee sluiten we een periode van buitensporten weer af.

Het geven van de demonstraties was een echt feestje voor zowel onze turnsters als voor alle bewoners van de diverse verzorgingshuizen. Zo mooi om dit kunnen en mogen doen! Geniet vooral mee van de prachtige foto’s. Hou onze foto albums op onze website in de gaten, want hier verschijnen alle prachtige foto’s en filmpjes die van deze demonstraties gemaakt zijn.

Save the date!

Het eind van het seizoen is alweer in zicht. Wat is het weer omgevlogen! Ook dit jaar zal de afsluiting van het seizoen er anders uit gaan zien dan we in het verleden gewend waren. Een afsluiting in de vorm van een Onderlinge Wedstrijd met publiek zit er niet in. Daarentegen heeft ons trainersteam voor iedere groep wel alternatieve, te gekke seizoenafsluitingen bedacht. Ouders zullen hierbij, op afstand, aanwezig kunnen zijn. Alle informatie volgt hierover binnenkort, maar elke groep kan alvast de datum van zijn/haar seizoenafsluiting in de agenda zetten. Zie hieronder!

Peuters van nijntje gym
In de eigen les op:
– Maandag 12 juli van 09.30 – 10.30 uur in gymzaal de Driesprong
– Dinsdag 13 juli van 09.30 – 10.30 uur in gymzaal de Spoorslag

Recreatie meisjes
In de eigen les op:
– Dinsdag 13 juli op de eigen tijd in de gymzaal van de Waldheim
– Woensdag 14 juli op de eigen tijd in de gymzaal van de Waldheim

Gehele jongens afdeling
– Zaterdag 10 juli 09.30 – 11.30 uur in gymzaal de Driesprong

Gehele afdeling selectie meisjes
– Zaterdag 3 juli van 09.00 – 12.00 uur in de gymzaal van de Waldheim

Vanaf zaterdag 17 juli t/m zondag 29 augustus is het zomervakantie en vinden er geen lessen plaats.
Vanaf maandag 30 augustus vinden alle lessen weer normaal volgens rooster plaats. Over eventuele wijzigingen worden jullie tijdig geïnformeerd.

VITA in het nieuw!

Onze trainers zijn in een nieuw jasje gestoken! Deze trainingspakken zijn gesponsord door onze hoofdsponsor Hypotheek en Financiële Planning Baarn (oftewel HFPB). Harry Suik, onze voorzitter, is hiervan de eigenaar. Voor financieel advies en hypotheken kun je hier terecht. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.HFPB.nl

Ook interesse in sponsoring? Kijk dan op onze website. Dit kan namelijk in allerlei vormen en maten! Mocht je hier vragen over hebben kun je eveneens terecht bij Harry via voorzitter@vita2000.nl

Speciaal voor onze leden hebben wij ook een mooi trainingspak uitgezocht. Deze is te bestellen via onze website of bij Sportze zelf (Laanstraat 50 A in Baarn).

Nijntje Nieuws

Afgelopen januari is de beweegcoach pilot van de KNGU afgelopen. Marina is nu beweegcoach en kan ingezet worden om bijvoorbeeld andere verenigingen te helpen met het opzetten van de lessen nijntje beweegdiploma of om als beweegtrainer of coach ingezet te worden bij activiteiten van de KNGU.

De pilot heeft ook een mooi beweegprogramma voor de kinderopvang voortgebracht. Bewegen met nijntje in de kinderopvang. VITA is trots dat Marina hieraan heeft meegewerkt. Bewegen met nijntje is het nieuwe concept voor de kinderopvang. Het is een compleet pakket om dreumesen, peuters en kleuters een goede beweegbasis te geven. Pedagogisch medewerkers krijgen een training en worden begeleid door een nijntje beweegcoach (van de gymvereniging). De beweegcoach laat zien hoe herkenbare thema’s als ‘lente’, ‘dieren’ of ‘het circus’ als beweegmomenten kunnen worden aangeboden aan de peuters en kleuters van de locatie.

In Hoevelaken en Maartensdijk is Marina al betrokken bij het opzetten van lessen nijntje beweegdiploma. En in Soest zijn ze aan de slag met bewegen met nijntje in de kinderopvang via het lokaal sportakkoord. VITA zou het, samen met Marina, heel leuk vinden als er in Baarn ook samenwerkingsverbanden komen met kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Ook heeft de KNGU nog iets nieuws: nijntje komt logeren! Bewegen in de zaal is leuk, maar bewegen thuis is ook heel belangrijk! Hier horen jullie vast volgend seizoen meer over.

Nieuw ledensysteem

Het is zover, wij zijn overgegaan op een nieuw ledenadministratiesysteem. Voor jullie betekent dit de volgende veranderingen:

Jullie ontvangen in het vervolg maandelijks een factuur voor de contributie. Zo kun je direct zien of dit klopt of niet (en zo niet, dan horen we dat graag zo snel mogelijk!)
De automatische incasso zal vanaf juni weer aan het einde van de maand plaatsvinden. De incasso voor mei moet nog plaatsvinden, dat zal hopelijk(!) uiterlijk 15 juni gebeuren.
Bij storno’s ontvangen jullie automatisch een melding dat het niet goed is gegaan, met het verzoek om aan te geven waarom en/of alsnog het bedrag over te maken.
In de nabije toekomst ontvangen jullie ook een uitnodiging voor de mobiele app van het nieuwe systeem. Hiermee hebben jullie inzage in je eigen gegevens en kunnen jullie deze wijzigen. Bijvoorbeeld bij verhuizing, of wijziging mailadres. Ook komen hier de activiteiten in te staan, en mogelijk nog andere relevante zaken. In de komende jaren zullen we dit steeds meer uitbreiden.
Het zal ongetwijfeld af en toe nog wat storingen of problemen geven, zoals dat hoort bij een nieuw systeem, maar we doen ons best om het allemaal in goede banen te leiden!

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van de nieuwe wijze van factureren en/of over het nieuwe systeem, dan graag contact opnemen met onze penningmeester: Stevelina Overeem, penningmeester@vita2000.nl, 06-10791531

Even voorstellen

In de categorie ‘even voorstellen’ is het deze nieuwsbrief de beurt aan Tamar en Rosa.

Tamar Groenesteijn
Ik ben Tamar Groenesteijn. Binnen VITA 2000 doe ik een aantal verschillende dingen, zo geef ik les bij zowel de recreatie als de selectie meisjes waarvoor ik in 2019 mijn diploma heb gehaald. Ik heb een functie in de evenementencommissie en ik ben met activiteiten van VITA vaak achter de camera te vinden. Zelf turn ik al meer dan 13 jaar bij VITA, ik heb besloten geen wedstrijden meer te turnen maar turnen echt alleen nog voor mijn plezier te doen. Naast mijn bezigheden bij VITA ga ik ook naar school. Ik heb een diploma als portretfotograaf en nu ben ik aan het afstuderen als interieurarchitect aan de kunstacademie in Zwolle. Na deze opleiding ga ik verder studeren om architect te worden.

Rosa de Graaf
Ik ben Rosa de Graaf en zit op het Groot Goylant. Ik ben op mijn zevende begonnen met turnen in de recreatie en ben later doorgestroomd naar de selectie. Op mijn vijftiende ben ik gestopt met turnen. Sindsdien ben ik assistent met lesgeven. Ik ben geslaagd voor de Assistent Leider 2 cursus. Ik vind het leuk om les te geven en geniet van het contact met de kinderen

Facebook
Instagram