Ouder- en Kindgym

Heb jij ook een beweeglijke peuter thuis? Een peuter die houdt van rennen, klimmen, klauteren, samen spelen, rollen, balanceren en van springen, dansen, zwaaien en ballen? Kom dan gauw naar peutergym bij VITA 2000. De gelegenheid voor jou en je peuter om samen een uurtje te bewegen.

Peutergym

Peutergym bij VITA 2000 is een uurtje in de week voor peuters tussen de 1,5 en 4 jaar samen met een ouder (papa, mama, opa, oma etc.).

Het is de gelegenheid voor jouw kind om zich motorisch te ontwikkelen. Alle basisvormen van bewegen komen op een speelse manier aan bod. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! Ook oefenen ze belangrijke sociale vaardigheden zoals samen spelen, op je beurt wachten en het delen van materialen.

Gevarieerd bewegen is ook belangrijk voor de cognitieve ontwikkeling bijvoorbeeld het tegelijk of afwisselend gebruiken van links en rechts.

Opzet van de lessen

Het eerste lesuur:

We beginnen met het vrij spelen met de bal. Vervolgens wordt met zijn allen gestart met een leuke inleiding. Denk hierbij aan een spelletje, een dansje of beweegvormen met klein materiaal. Daarna bouwen we de toestellen samen op. Vervolgens kun je samen met jouw peuter vrij spelen / gymmen op de verschillende onderdelen. Aan het einde van de les wordt op een speelse manier de les met elkaar afgesloten.

Het tweede lesuur:

Ook hier beginnen we met het vrij spelen met de bal. Vervolgens wordt met zijn allen gestart met een leuke inleiding. Denk hierbij aan een spelletje, een dansje of beweegvormen met klein materiaal. Daarna spelen / gymmen we op de toestellen die al klaarstaan. We ruimen alle toestellen met elkaar op. Aan het einde van de les wordt op een speelse manier de les met elkaar afgesloten.

Kijk dus snel in het lesrooster en kom twee proeflessen doen om te kijken of jullie het leuk vinden! Aanmelden voor een proefles is niet noodzakelijk. Na de twee proeflessen kun je online het inschrijfformulier invullen. Niks staat jullie dan meer in de weg om lekker te gymmen!

Facebook
Instagram