Turnen jongens

Turnen voor jongens wordt steeds populairder onder de jeugd. Dat is ook niet zo gek, want wie wil er nou niet zijn krachten inzetten om te gekke turnkunsten uit te voeren? Bij VITA 2000 Baarn kunnen jongens dan ook terecht voor uitdagende trainingen. Turnen is een individuele sport, maar wordt wel gedaan in groepsverband. Je verlegt steeds je eigen grenzen doordat jij gaat ontdekken wat jouw eigen lichaam allemaal kan. Dat maakt turnen zo mooi. Als je sterker wordt, worden de oefeningen ook steeds uitdagender. Plezier en succesbeleving staan te allen tijde voorop.

Turnen jongens

Jongens worden binnen VITA 2000 Baarn onderverdeeld in twee groepen:

  • Recreatie
  • STER-groep

Sportiviteit en gezelligheid staan tijdens de trainingen natuurlijk voorop. De les is zo opgebouwd dat elk kind op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt om te bewegen. Er wordt gewerkt aan de basisvormen van het turnen; het springen, het steunen op de handen, het rollen en het zwaaien (zowel in steun als in hang). Daarnaast worden natuurlijk ook uitdagendere elementen geoefend zoals de radslag of een coole salto. Het jongens turnen kent de volgende onderdelen; vloer, paardvoltige, ringen, sprong, brug met gelijke liggers en de rekstok. Die rekstok heb je misschien al eens eerder gezien, want Epke Zonderland kan daar zulke gave trucs op dat hij al heel veel mooie prijzen gewonnen heeft waaronder Olympisch goud!

Er wordt gestart in de recreatiegroep. Kun jij extra uitdaging gebruiken? Dan kun je doorstromen naar de stergroep. Dit zal door de trainers worden aangegeven. Bij de stergroep oefen je, indien gewenst, voor de verschillende wedstrijden die gedurende het jaar op de planning staan. In de recreatie is dit eveneens een keuze want ook voor deze groep is deelname aan wedstrijden mogelijk.

Wil jij zwaaien aan de rekstok, hangen in de ringen en springen op de trampoline? Ondertussen ook nog eens lenig en sterk worden? Kijk dan in het lesrooster wanneer het jongens turnen plaatsvindt. Je bent welkom om twee proeflessen te volgen. Mocht je het na die twee proeflessen zo leuk vinden dat je lid wilt worden van onze vereniging, dan kun je online het inschrijfformulier invullen en dan staat niets jou meer in de weg om allerlei nieuwe dingen te leren en misschien wel net zo goed te worden als Epke!

Volg een proefles

Het jongens turnpakje

Het jongens turnpakje kun je dragen tijdens de trainingen en wedstrijden.

Klik hier om het turnpakje te bestellen!

Facebook
Instagram