GymKids

Bewegen is niet voor ieder kind even vanzelfsprekend en even gemakkelijk. Er zijn kinderen die, ten opzichte van leeftijdgenootjes, wat moeite hebben met bewegen en op motorisch vlak extra aandacht en begeleiding kunnen gebruiken. VITA 2000 biedt speciaal voor deze doelgroep een GymKids uur aan.

GymKids bij VITA 2000

VITA 2000 biedt gym- en turnlessen aan waarbij de grondvormen van het bewegen aan de orde komen die van belang zijn bij de motorische ontwikkeling van kinderen. Bij VITA 2000 krijgen de kinderen de kans om in de lessen op een speelse manier en in een gezellige sfeer hun motoriek goed te ontwikkelen.

Omdat niet voor iedereen bewegen even vanzelfsprekend is, of zo gemakkelijk gaat als bij een ander, heeft VITA 2000, in samenwerking met de gemeente Baarn, een extra gymuur (GymKids) opgericht speciaal voor kinderen die op motorisch vlak extra aandacht en begeleiding kunnen gebruiken.

Opzet van de lessen

Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen die op motorisch vlak een extra zetje kunnen gebruiken. De les wordt gezamenlijk gestart met een spel. Dit spel verschilt per week. Vervolgens zijn er in de gymzaal bepaalde onderdelen uitgezet waar de grondvormen van bewegen aan de orde komen (ook deze onderdelen verschillen per week).

Deze onderdelen worden gezamenlijk geoefend en begeleiding is hierbij aanwezig. Wanneer alle onderdelen geoefend zijn mogen de kinderen zelf nog kiezen welk onderdeel zij nog een keertje extra willen doen. Tevens wordt er ook weer in spelvorm met elkaar afgesloten.

De leiding van dit uur heeft speciaal voor deze doelgroep een opleiding gevolgd.

Kijk naar het lesrooster en kom twee proeflessen doen om te kijken of je het leuk vindt!
Aanmelden voor een proefles is niet noodzakelijk. Na de twee proeflessen kun je online het inschrijfformulier invullen en niks staat je dan meer in de weg om lekker te gymmen! 

Facebook
Instagram