Nieuwsbrief

04-03-2021

VITA nieuws maart 2021

Beste ouders en leden,

Wat betreuren wij het dat het binnensporten nog steeds niet opgepakt mag worden. Wel is en blijft VITA 2000 trots, enthousiast en positief. Trots op ons trainersteam die keer op keer iets nieuws bedenkt. Enthousiast over alle leuke reacties van ouders en blije koppies van onze leden dat er in deze gekke tijd toch leuk sportaanbod is en dit enorm gewaardeerd wordt, al is dit aangepast. En uiteraard blijven wij positief en kijken wij naar wat er wel kan. Dat hebben wij ook voor de komende twee weken weer gedaan.

Kijk dus gauw in de mailbox of op onze website naar het sportaanbod voor jouw doelgroep en doe mee!

Daarnaast hebben wij weer een te gekke nieuwsbrief vol met super gaaf nieuws. Wij wensen jullie dus ook veel leesplezier toe en hopen jullie gauw te zien bij een van de komende buitentrainingen.

Met sportieve groet,

Het bestuur van VITA 2000 Baarn

Harry Suik – Voorzitter
Stevelina Overeem – Penningmeester
Marike Schothorst en Scarlet Grootveld – Secretaris
Jetteke Hofman – Evenementen en vrijwilligers
Sandra van Surksum – Algemeen bestuurslid recreatie
Mariëlle van Maurik – Technisch Coördinator

 

VITA 2000 gaat samenwerken met FTB Sport Medisch Centrum

Het niveau van alle lessen bij VITA 2000 Baarn is de afgelopen jaren flink gegroeid, evenals het aantal (gediplomeerde) trainers. Er vindt daarnaast een aanzienlijke professionaliseringsslag op beleidsniveau plaats. VITA 2000 Baarn is een bekende vereniging geworden in Baarn en omstreken wat ervoor zorgt dat zij ook leden van buiten Baarn aantrekt. Bij VITA 2000 Baarn staat ontwikkeling van ieder kind op zijn/haar eigen niveau binnen een gezellige en fijne sfeer centraal. Niet alleen VITA 2000 Baarn heeft zich de afgelopen jaren flink doorontwikkeld op allerlei vlakken ook de gymsport an sich heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar voorheen het turnen een heel ander niveau betrof op heel ander soort toestellen, is turnen nu een sport waar je op jonge leeftijd al veel uren per week op echte turntoestellen doorbrengt. Ondanks dat ook de turntoestellen enorm verbeterd zijn in de loop der jaren blijft turnen een blessuregevoelige sport.

Omdat VITA 2000 Baarn, zowel op het gebied van begeleiding tijdens een blessure als op het gebied van blessurepreventie, niet afdoende kennis in huis heeft, maar dit wel heel belangrijk vindt, is zij de samenwerking met FTB Sport Medisch Centrum gaan opzoeken.

FTB Sport Medisch Centrum is een multidisciplinair sport- en behandelcentrum dat zich ten doel heeft gesteld om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren in het optimaal behandelen en vooral het voorkomen van sportblessures. VITA 2000 Baarn en FTB Sport Medisch Centrum zullen gaan samenwerken op het gebied van begeleiding van sporters tijdens een blessure waarbij de sporters voor medisch advies terecht kunnen bij FTB Sport Medisch Centrum en VITA 2000 Baarn hen in de beoefening van de turnsport op een verantwoorde manier weer mee kan laten draaien. Ook zal FTB Sport Medisch Centrum het trainersteam van VITA 2000 Baarn voorzien van advies op het gebied van blessurepreventie en trainingsop- en afbouw.

VITA 2000 Baarn is ontzettend trots op deze samenwerking.

Alle informatie over hoe deze samenwerking er concreet voor de leden van VITA 2000 Baarn uit gaat zien is te vinden op onze website. Hierover worden jullie ook nog in een lose mailing van op de hoogte gebracht.

VITA 2000 is dankbaar voor gasttrainingen!

Wat is VITA 2000 dankbaar voor alle hulp, support en enthousiasme dat zij de afgelopen weken heeft mogen ontvangen van andere Baarnse verenigingen, clubs en organisaties.

De selectieturnsters van VITA 2000 hebben gasttrainingen mogen krijgen van de Baarnse Atletiek Vereniging, voetbalverenging S.V. Baarn, de Baarnse Mixed Hockey Club, dansschool M-beat en sportschool Budofit.

De recreatie turnsters hebben mogen genieten van te gek sport- en spelaanbod gerealiseerd door Nationaal Bureau Sportstimulering.

Het doet een mens (of vereniging) goed om overal zo met open armen ontvangen te worden waarbij er vol enthousiasme alles op alles werd gezet om onze turnsters heerlijk te laten bewegen en vooral heel veel lol te hebben.

Wist je dat Nationaal Bureau Sport Stimulering meer te gekke activiteiten organiseert voor de jeugd in Baarn? Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over.

VITA 2000 op het Jeugdjournaal

Nadat VITA 2000 te zien was op RTV Baarn met de gasttraining voetbal bij S.V. Baarn mocht VITA 2000 zelfs haar verhaal delen op de landelijke televisie. Het Jeugdjournaal vond de creatieve ideeën van VITA 2000 tijdens de lockdowen zo leuk en origineel dat zij hier graag een item over wilden maken. Tijdens de gasttraining bij de Baarnse Mixed Hockey Club werden dan ook te gekke beelden geschoten. Diezelfde avond was er meteen een super tof item hierover te zien op het Jeugdjournaal.

Item gemist of graag nog een keer terugkijken? Kijk dan hier!

Opbrengst Grote Clubactie

Wat hadden wij graag de opbrengst van de Grote Clubactie feestelijk in de zaal bekend gemaakt aan onze leden. Omdat het buitensporten nog aan blijft houden en wij jullie de opbrengst niet langer willen onthouden, informeren wij jullie hierover toch via de nieuwsbrief.

VITA 2000 is trots op een heel mooi opgehaald bedrag van maar liefst 2.794,40 euro!

Van dit bedrag zal nieuw materiaal gekocht worden. Materiaal dat onze turn(st)ers verder helpt in de beoefening van de turnsport. Het gaat hierbij om een airbeam, een trainingsevenwichtsbalk (ter breedte van een bank) en een kit voor de ringen en voor het flanken voor bij de jongens.

Naast deze nieuwe materiaalaanschaf worden er ook wat materialen vervangen vanuit afschrijving. Zo krijgt VITA 2000 een nieuwe dempingsmat voor bij de brug, twee nieuwe balkverbreders voor op de balk, twee nieuwe balkmatjes ter verzachting bij het uitvoeren van elementen op de balk en twee nieuwe brugliggers voor in de damesbrug.

Uiteraard wordt de top 3 lotenverkopers nog door VITA in het zonnetje gezet. Dit zal gedaan worden zodra wij weer de zaal in mogen zodat we er met elkaar iets feestelijks van kunnen maken.

Collecte Jantje Beton

Hoe gaaf is het dat we bovenstaande materialen hebben kunnen aanschaffen door de opbrengst van de Grote Clubactie?!

Naast de Grote Clubactie doet VITA 2000 dit jaar voor het eerst ook mee met de collecteweek van Jantje Beton. Tijdens deze collecteweek wordt er geld op gehaald voor Stichting Jantje Beton voor meer en uitdagender speelruimtes en meer speelkansen voor kinderen die dat niet hebben, maar ook voor VITA 2000 Baarn! 50 procent van wat er opgehaald wordt gaat namelijk naar onze club, dus dat kan een mooie extra opbrengst worden!

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart gaat VITA 2000 online collecteren. Hou dus goed mail, WhatsApp en social media in de gaten en deel onze online collectebus zoveel mogelijk. Het zou te gek zijn als wij nog meer mooie materialen aan kunnen schaffen en daar volop gebruik van kunnen maken als wij straks weer de zaal in mogen.

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering van VITA 2000 wordt vooralsnog uitgesteld. Wanneer de maatregelen het wat meer toelaten willen we kijken om een Algemene Leden Vergadering te plannen die op dat moment past binnen de dan geldende maatregelen.

VITA 2000 heeft eigen YouTube kanaal

Wist je dat VITA 2000 een eigen YouTube kanaal heeft? Hierop zijn al te gekke lessen voor thuis te vinden en word je door middel van challenges eveneens uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. Neem dus snel een kijkje en ga aan de slag!

Jeugdhonk Baarn

Weet je dat er in Baarn een Jeugdhonk is? Het is dé plek voor jou en je vrienden! Een eigen plek door en voor jou en je vrienden, waar jij mag meebeslissen wat er gedaan wordt. Hoe gaaf is dat? Benieuwd wat het Jeugdhonk precies is? Kijk dan hier het te gekke filmpje of kijk op onze website voor meer informatie.

De speciale activiteit van deze maand is op 26 maart. Dan wordt er samen Archery Tag gespeeld. Een supergaaf spel waarbij je leert om pijl en boog te schieten. Hou de Instagram en Facebook van het Jeugdhonk Baarn in de gaten voor meer informatie over deze en andere activiteiten.

Even voorstellen

In de categorie ‘even voorstellen’ is het deze nieuwsbrief de beurt aan Emma, Jetteke en Lara.

Emma de Jong
Ik zal mij even voorstellen! Mijn naam is Emma de Jong, ik ben 23 jaar oud en trainster van de recreatie meisjes. Vanaf jongs af aan ben ik verbonden met VITA 2000 en heb zelf geturnd in de recreatie en de selectie. Na 10 jaar ben ik gestopt vanwege veel blessures en een start op de middelbare school. Een paar jaar later moest ik voor mijn MBO sportopleiding een stage zoeken in de sportwereld en ben ik teruggekeerd naar VITA 2000 (en nooit meer weggegaan). Ik heb mijn leider 2 en 3 mogen behalen waardoor ik zelfstandig lessen mag geven en dus nu trainster ben van de gehele recreatie.

Naast VITA 2000 ben ik student aan de Hogeschool Utrecht en studeer ik fysiotherapie. Ik zit in mijn derde jaar. Het menselijk lichaam en het beweegapparaat vind ik erg interessant.

Naast al het hierboven genoemde werk ik in de GGZ psychiatrie gesloten afdeling in Amsterdam als woonbegeleider. In combinatie met fysiotherapie en VITA 2000 doe ik alles wat ik leuk vind en mijn plezier uit haal. En dat is ook een van de motto’s die ik heb, als je maar plezier hebt in dingen doen dan is het goed!

Jetteke Hofman
Hallo! Ik ben Jetteke Hofman en inmiddels maak ik met veel plezier alweer ruim drie jaar deel uit van het gezellige bestuur van VITA 2000. Binnen het bestuur hou ik me voornamelijk bezig met evenementen en HR taken.

Ik ben een geboren en getogen Amsterdamse en de jongste uit een gezin van vijf. Samen met mijn jeugdliefde AJ (Arent Jan) en onze kinderen Micky (14) en Nora (11) woon ik, na even in Baarn gewoond te hebben, in Soest. Daarvoor hebben we vier jaar in Singapore gewoond en gewerkt. Het was heel bijzonder om voor een paar jaar in het buitenland te wonen en we hebben er dan ook volop van genoten. Vooral ook omdat we veel mooie reizen hebben gemaakt in Azië, Australië en Nieuw Zeeland en een leuke internationale vriendenkring hebben opgebouwd.

Toen wij net in Baarn kwamen wonen heeft Nora een aantal proeflessen turnen bij VITA 2000 via ‘High-5’ gevolgd en na de eerste les wist ze meteen dat dit haar sport was omdat ze haar energie goed kwijt kon. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en turnt ze in de selectie, dat wordt alleen de laatste tijd wat lastiger te combineren met haar andere sport, hockey.

Het geeft energie om, samen met de andere bestuursleden, met weinig middelen en veel creativiteit de vereniging verder te professionaliseren. Vanuit mijn dagelijkse werk als freelance HR Adviseur hoop ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkelingen binnen VITA 2000 Baarn.

Zelf sport ik ook, maar niet aan de rekstok. Ik ben een fanatieke (!) tennisspeler, wielrenner (eerlijk gezegd wel een ‘mooi weer fietser’), mountainbiker en bootcamper. Ik hou dus van buitensport. Sinds een half jaar hebben we een hond, waar ik graag het bos mee in ga. Daarnaast ga ik graag naar het theater, de film of popconcerten en hou ik van gezelligheid en lekker uitgebreid eten en drinken met familie en/of vrienden.

Lara Jansen
Ik ben Lara Jansen. Ik assisteer met veel plezier bij de meisjes recreatie en selectie! Ik volg de HAVO op het Griftland College. Laatst heb ik mijn Assistent Leider 2 behaald samen met nog een paar andere assistenten van VITA 2000. Zelf turn ik in de meisjes recreatie in de 12+ groep. Zowel het assisteren als het zelf turnen vind ik super leuk!

Facebook
Instagram