Nieuwsbrief

07-02-2021

Tijd voor VITA nieuws

Beste ouders en kinderen,

Het is weer en tijdje geleden dat jullie een echte nieuwsbrief vol met leuk VITA nieuws hebben mogen ontvangen. Het blijven gekke tijden, maar ondanks dat is er toch weer een hele hoop leuks gebeurd waar wij jullie graag in meenemen.

Daarnaast staan er in deze nieuwsbrief ook onderwerpen als de incassering van de contributie en nieuws omtrent het wedstrijdseizoen.

Veel leesplezier en mochten er naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen en/of opmerkingen zijn dan vernemen wij deze heel graag!

Tot snel!

Met sportieve groet,

Het bestuur van VITA 2000 Baarn

Harry Suik – Voorzitter
Marike Schothorst en Scarlet Grootveld – Secretaris
Stevelina Overeem – Penningmeester
Jetteke Hofman – Evenementen en vrijwilligers
Sandra van Surksum – Algemeen bestuurslid recreatie
Mariëlle van Maurik – Technisch Coördinator

Contributie

COVID-19 brengt voor velen van ons flinke uitdagingen met zich mee. Zowel zakelijk als privé ervaart ieder op zijn/haar eigen manier hier de gevolgen van.
Voor de een ligt dat misschien meer in het financiële aspect en voor de ander meer in het persoonlijke aspect. Hoe dan ook is het voor niemand makkelijk en zullen wij deze uitdaging met elkaar moeten blijven aangaan.

Ook wij, als VITA 2000, ondervinden zo onze uitdagingen om de kinderen toch aan het bewegen te krijgen/houden op een manier die uitdagend blijft en die uiteraard voldoet aan de geldende regels omtrent COVID-19.

Een van de punten waar wij als bestuur een keuze in moeten maken is hoe om te gaan met het wel/niet incasseren van de (volledige) contributie. Dat is best een lastige keuze, omdat we enerzijds het financiële plaatje van de vereniging in de gaten moeten houden, maar anderzijds ook recht willen doen aan hetgeen wij onze leden leveren.

Allereerst vinden wij het ontzettend fijn te merken dat het begrip en de toewijding vanuit jullie als ouders/leden zo ontzettend groot is dat wij weinig tot geen opzeggingen ontvangen hebben die direct te maken hebben met de huidige situatie.
Wij, als bestuur, zijn daar erg blij mee en willen jullie daar op deze manier ook ontzettend voor bedanken.

Onze trainers doen hun uiterste best om ondanks alle maatregelen toch een gevarieerd programma aan te blijven bieden en zoeken daarbij ook nadrukkelijk de samenwerking op met andere Baarnse verenigingen/bedrijven.
Daarnaast lopen de kosten die wij als VITA 2000 hebben ook (deels) door.
Dit alles heeft ons doen besluiten de contributie voorlopig wel te blijven incasseren.

Mocht u financieel getroffen worden/zijn door COVID-19 en het voldoen van de contributie daardoor lastig/onmogelijk worden, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons via penningmeester@vita2000.nl en dan komen wij samen tot een oplossing. Uw bericht zal uiteraard in vertrouwen behandeld worden en opzeggen van het lidmaatschap van uw kind is absoluut niet nodig.

Mocht het zo zijn dat wij aan het einde van deze bijzondere tijd een financieel overschot hebben, dan zal dat uiteraard terugvloeien naar de leden door middel van bijvoorbeeld het investeren in nieuwe materialen, trainingen op andere locaties, of het investeren in het (uitbreiden van) ons trainersteam

Sportverslagen

De afgelopen weken konden de leden van VITA 2000 helaas niet in de zaal trainen vanwege het coronavirus. Stilgezeten hebben we echter zeker niet! De afgelopen weken hebben de leden van VITA 2000 verschillende trainingen gehad buiten de zaal en uiteraard zijn de trainers van VITA 2000 hard bezig met het bedenken van nieuwe ideeën om te blijven trainen tot we weer de zaal in mogen. Iedere groep binnen VITA 2000 ontvangt daar een van dezer dagen bericht over.

Graag blikken wij nog even terug op wat er de afgelopen periode wel allemaal gerealiseerd is en hoe erg iedereen daar van genoten heeft. Naast deze verhalen konden de turn(st)ers van VITA 2000 thuis ook nog aan de slag met een Bingo, een Turn ABC, een Turn Dobbel Spel en diverse challenges!

Veel leesplezier!

Atletiek
Zaterdagmiddag 23 januari waren de dames van de selectie welkom bij de atletiekvereniging (de BAV). Hier hadden atletiektrainers Bas en Lisanne een training voorbereid voor de turnsters. Het eerste uur was het de beurt aan de jongere selectie en een uur later kon de oudere selectie komen trainen. De atletiektrainers hadden een training gemaakt gepast op het niveau van de turnsters waarbij alles met atletiek te maken had. De selectiedames hebben heel goed meegedaan aan alle oefeningen en hebben door de training ook nieuwe vaardigheden geleerd zoals bijvoorbeeld loopscholing. De atletiektrainers deden het super met de twee groepen. VITA 2000 is de BAV dan ook heel erg dankbaar voor het verzorgen van de training en het warme welkom dat we daarbij gekregen hebben.

Voetbal
Op zaterdagochtend 30 januari mochten de selectiedames een uurtje meetrainen bij voetbalvereniging S.V. Baarn. De trainers van de voetbalclub hebben de dames met open armen ontvangen en een hele leuke training voor ze neergezet. Wedstrijdjes mogen bij voetbal helaas ook niet vanwege corona, maar dat was geen probleem voor de voetbaltrainers! Er waren allemaal losse onderdelen uitgezet die allemaal diende voor een andere vaardigheid die nodig is bij voetbal.

De dames hebben zich een uur lang heerlijk kunnen uitleven en stonden te stralen op het veld. Het was super leuk om te zien hoe enthousiast de meiden aan de slag gingen met de opdrachten en hoe enthousiast de trainers waren met de meiden. VITA 2000 is ook S.V. Baarn erg dankbaar voor deze mogelijkheid en het denken in mogelijkheden. RTV Baarn was zelfs ook nog van de partij! Benieuwd naar het te gekke item dat zij opgenomen hebben?! Klik dan hier.

Speeltuin
Om toch het turngevoel erin te houden zijn er ook drie vrijdagen gepland voor de selectiedames om naar een speeltuin te komen. In de speeltuin werd door trainers van VITA 2000 een training gegeven die vooral gefocust is op het onderdeel rek/brug. In de speeltuin staan namelijk allemaal rekstokken waar de dames toch nog kunnen oefenen aan onderdelen van rek/brug. De turnsters zijn erg enthousiast aan de slag gegaan met onderdelen op hun eigen niveau. Na best een tijd niks geoefend te kunnen hebben op een rek, waren ze allemaal blij dit nu wel weer te kunnen doen. Het was al snel te merken dat de dames niet snel iets verleren, dus alleen herhalen van bekende onderdelen hoeft niet meer, er kan ook uitgebreid worden naar nieuwe uitdagingen. En dat buiten!

Baarnse bos
De recreatie turnsters van VITA 2000 zijn op zaterdagochtend naar het Baarnse bos geweest. Daar hadden de dames dan een training van driekwartier. Het idee van de trainingen is om spelletjes te spelen, maar in die spelletjes zitten turnonderdelen verwerkt. Ook zitten er krachtoefeningen in de spelletjes verstopt, zodat de kinderen warm en fit blijven én goed blijven trainen zodat de basis voor het turnen behouden blijft. De trainers van VITA 2000 zijn erg blij dat de kinderen zo enthousiast zijn om te komen trainen ook al is het nu dan buiten. Gelukkig houdt het koude weer deze toppers niet tegen!

Duinen
De jongens van VITA 2000 Baarn zijn, onder leiding van twee trainers, naar de trimbaan van de Soesterduinen geweest. De jongens kunnen daar heerlijk werken aan conditie, maar ook aan kracht. Ondanks het koude weer, zijn de krachtpatsers heerlijk bezig geweest! Samen turnen blijft toch het leukste. Gelukkig kan buiten trainen nog wel en kunnen de jongens elkaar zo blijven zien en blijven sporten!

nijntje
Ook nijntje was de afgelopen periode flink actief voor VITA 2000 . Zo reikte zij aan huis verschillende nijntje Beweegdiploma’s uit aan de peuters die voor de lockdown al zo hard geoefend hadden en zich daardoor alle motorische basisvaardigheden eigen hadden gemaakt. Ook ging zij langs de deuren met een nijntje Beweeg ABC zodat de peuters ook thuis kunnen blijven gymmen.

Nieuwe secretaris

Vol trots kunnen wij jullie meedelen dat VITA 2000 een nieuwe secretaris heeft. In ieder geval voor het jaar 2021 zal Scarlet Grootveld, een bekend gezicht binnen VITA 2000, deze functie vervullen. Scarlet is jaren bij VITA 2000 actief geweest als turnster en daarna als trainster en vervuld nu een hoop administratieve taken en mag daar de functie als secretaris aan toevoegen.

Welkom bij het team!

Wedstrijdseizoen en evenementen

Helaas heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) bekend gemaakt het wedstrijdseizoen van 2020 – 2021 volledig af te lassen. Het is voor hen niet mogelijk om, in het kleine gedeelte dat nog overblijft dit seizoen samen met de onzekerheid die nog altijd heerst, verantwoord wedstrijden te organiseren.

Ook onze eigen evenementenkalender is, om dezelfde redenen, leeg getrokken voor dit seizoen. Uiteraard vinden wij beiden erg jammer, maar zoals eveneens bekend, bekijkt VITA 2000 elke keer wat er wel mogelijk is binnen de geldende maatregelen. Zij zal dit de rest van het seizoen blijven doen en nog zoveel mogelijk leuke dingen proberen te organiseren waarbij zowel gedacht moet worden aan een evenement/activiteit als een wedstrijd (al dan niet digitaal)

Maar liefst 7 Assistent Leider 2 trainers rijker!

Zie hier onze zeven kanjers die gediplomeerd het nieuwe jaar in zijn gegaan! Rosa, Jante, Noëlle, Nora, Lara, Myrthe en Mica deden in november examen voor hun Assistent Leider 2 opleiding door filmpjes aan te leveren van lessen die zij gegeven hebben. In december ontvingen zij hun diploma in de brievenbus. Helaas geen feestelijke uitreiking, maar wel een feestelijk cadeau! Wat dat is (geweest), blijft voor jullie nog een kleine verrassing. Om deze gediplomeerde trainers toch nog een beetje te verrassen ontvingen zij een feestelijk brievenbuspakketje. Ondanks deze gekke tijd toch van harte gefeliciteerd! Samen groeien we verder!

Even voorstellen

In de categorie ‘even voorstellen’ is het deze nieuwsbrief de beurt aan Stevelina, Jante en Noëlle.

Stevelina Overeem
Mijn beurt om me voor te stellen! Ik ben Stevelina Overeem, penningmeester van VITA 2000 sinds 1,5 jaar. Samen met mijn man Gerco, zoon Ole en dochter Noa woon ik met veel plezier in Soest (en dat voor iemand die in Baarn is opgegroeid ). De afgelopen 15 jaar ben ik financieel directeur en mede-eigenaar van aannemersbedrijf van Zoelen in Utrecht geweest, maar ik vond het tijd voor wat nieuws dus ik ben nu aan het afbouwen en overdragen. Veel zin in een nieuwe uitdaging!

De reden dat ik penningmeester ben geworden bij VITA 2000 is dat ik graag een steentje bijdraag aan deze mooie club. Een aantal jaar geleden is Noa hier lid geworden samen met een aantal vriendinnen uit Soest, en het was een warm bad waar ze in terecht kwamen. Aandacht voor elk kind, veel activiteiten om het turnen heen, goede communicatie naar de leden en hun ouders. Echt leuk om te zien!

Het zijn wel rare tijden afgelopen jaar, dus ook binnen het bestuur, het trainersteam en de commissies is het volop schakelen en aanpassen aan de nieuwe situatie. Maar met deze fijne mensen gaat dat heel goed en wordt het in betere tijden alleen nog maar leuker!

Wat ook nog wel leuk is om te melden, is dat ik zelf ook enige jaren bij BG&SV heb geturnd (één van de 2 voorlopers van VITA 2000). Zo is de cirkel weer rond!

Hopelijk kunnen we elkaar snel (weer) live ontmoeten. En mochten jullie vragen en/of opmerkingen hebben over het financiële beleid, dan kunnen jullie mij het beste bereiken via mail: penningmeester@vita2000.nl.

PS Nu we met deze lockdown beperkt zijn met inkopen tot internet, wil ik jullie nog even wijzen op sponsorkliks.nl. Als je via deze site gaat bestellen bij bol.com of thuisbezorgd.nl oid, dan steun je daar VITA 2000 mee. Zonder dat het jou iets kost. Kleine moeite, groot plezier! Dank alvast!!

 

Jante Helmink
Mijn naam is Jante Helmink en ik ben 16 jaar oud. Vroeger wilde ik altijd al op turnen. Het mocht alleen niet van mijn ouders omdat veel verenigingen te ver weg waren. Toen we gingen kijken naar verenigingen in Baarn/Soest kwamen bij VITA 2000. Eindelijk kon ik gaan turnen bij een vereniging die dichtbij was en ook nog eens super gezellig. Ik begon op mijn 12e met turnles bij VITA 2000. Ik turn nu nog steeds bij de recreatie 12+ groep op dinsdag. Ook turn ik bij de selectie op de donderdag 2 uur. Toen ik 13 was werd er de keuze aan mij aangeboden om te gaan assisteren bij de recreatie. Ik pakte de kans en ging assisteren bij VITA 2000. Toen ik 14 was kon ik de opleiding Assistent Leider 2 doen. In december hebben we de opleiding afgesloten. Iedereen is gelukkig geslaagd en het diploma is ook binnen. Nu zit ik in de 4e klas en assisteer nog steeds met heel veel plezier bij de recreatie meiden van VITA 2000!

Noëlle Staal
Ik ben Noëlle Staal. Ik zit op de school Waldheim-mavo en ik assisteer bij VITA 2000. Ik assisteer bij de recreatie en de selectie meiden. Ik turn nu zelf vijf jaar bij VITA 2000 en vind het nog steeds super leuk. Ik turn bij de recreatie 12+ groep en vind dat heel gezellig. Ik ben geslaagd voor de opleiding Assistent Leider 2. Ik vind het assisteren nog steeds super leuk en hoop het nog een aantal jaar te doen.

Facebook
Instagram